Polievka z krémových šampiňónov na kyslo

Autor receptu: timara

Vždy som chcela vyskúšať krémové šapiňóny do nejakého receptu a tiež som chcela ochutnať šampiňónovu krémovú polievku so smotanou a tak som spojila oboje. Prečítala som viac receptov na krémové šampiňónové polievky a vznikla táto krémová na kyslo.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masle orestujeme na drobno nakrájanú šalotku, potom pridáme nakrájané šampiňóny (2-3 kusy si odložíme bokom), na drobno nakrájaný cesnak a ak chceme mať polievku viac zahustenú aj na drobno nakrájaný malý zemiak. Všetko pokvapkáme citrónom a zalejeme bielym vínom. Prilejeme vývar a asi 10 minút dusíme.
  2. V prípade potreby ešte podlejeme vývarom. Všetko rozmixujeme, prilejeme smotanu a už iba prehrejeme - smotana už nemá zovrieť. Okoreníme, osolíme, podľa chuti pridáme ešte šťavu z citróna.
  3. Šampiňóny, ktoré sme si odložili nakrájame na plátky a na troške masla okorenené a osolené opečieme z oboch strán. Pri servírovaní opečenými plátkami šampiňónov dozdobíme polievku. Na záver posypeme čerstvou petržlenovou vňaťkou a podávame so slnečnicovými chlebom.