Polievka z kapra
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	10 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Očistené a opláchnuté hlavy a vnútornosti z kapra uvaríme každé zvlášť v mierne osolenej vode. Z masla a múky si pripravíme svetlú zásmažku, ktorú za stáleho miešania zalejeme vlažným vývarom z rýb. Do polievky pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a na miernom ohni varíme asi 20 minút. 
 - Potom pridáme mlieko a  necháme prevariť. Dochutíme soľou, korením a mletým kvetom. Z toastového chleba odkrojíme kôrku a ostatok nakrájame na kocky a opražíme na masle.
 -  Pri podávaní pridáme osmažené toastíky, kúsky ryby a ozdobíme petržlenovou vňaťou.   
 - Náš tip: Vnútornosti sa oddeľujú pri spracovaní kapra, kde sa po vybraní dôsledne vytriedi, čo je využiteľné. Na kuchynskú úpravu sú najdôležitejší mlieč alebo ikry a pečeň. Rybí vývar pripravujeme maximálne 40 minút.
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |