Polievka z kapra

Autor receptu: redakcia

10
porcií
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené a opláchnuté hlavy a vnútornosti z kapra uvaríme každé zvlášť v mierne osolenej vode. Z masla a múky si pripravíme svetlú zásmažku, ktorú za stáleho miešania zalejeme vlažným vývarom z rýb. Do polievky pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a na miernom ohni varíme asi 20 minút.
  2. Potom pridáme mlieko a necháme prevariť. Dochutíme soľou, korením a mletým kvetom. Z toastového chleba odkrojíme kôrku a ostatok nakrájame na kocky a opražíme na masle.
  3. Pri podávaní pridáme osmažené toastíky, kúsky ryby a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
  4. Náš tip: Vnútornosti sa oddeľujú pri spracovaní kapra, kde sa po vybraní dôsledne vytriedi, čo je využiteľné. Na kuchynskú úpravu sú najdôležitejší mlieč alebo ikry a pečeň. Rybí vývar pripravujeme maximálne 40 minút.