Hlava a chrbát z kapra

Recepty, kde je hlava a chrbát z kapra

prazdny

Zabíjačkový prejt

Bravčové mäso

Bravčovú hlavu uvaríme v mierne osolenej vode do polomeka . Ešte teplú ju oberieme a zomelieme spolu...

prazdny

Cesnaková polievka

Polievky

Toto je jednotka v našej rodine, ktorá je veľkým milovníkom cesnaku.

prazdny

Huspenina z bravčovej hlavy a nožičiek

Bravčové mäso

Do veľkého hrnca dáme dôkladne očistenú bravčovú hlavu, bravčové nožičky, bravčové koleno a zalejeme vodou tak,...

prazdny

Moja zabíjačková misa

Bravčové mäso

Možno ma odborníci pre zdravú výživu budú naháňať, ale nie je tá misa plná vynikajúcich dobrôt?...

prazdny

Štedrá kapustnica starej mamy

Bravčové mäso

Túto kapustnicu varievala ešte moja babka. Volá sa preto štedrá, že že do nej pridávali...

prazdny

Vnútornosti v kapustovom liste

Bravčové mäso

Pečienku rozdelíme na dva diely. Polovicu dáme variť s bravčovou hlavou, pľúcami a srdcom...

prazdny

Rýchla rybacia polievka

Polievky

Polievka nemá tak výraznú rybaciu chuť ako „klasické“ halászlé a príprava je naozaj rýchla. Je vhodné...

prazdny

Jaternice a ich pečenie

Bravčové mäso

Jaternici ako takej sa budem venovať len zbežne. Receptov je veľa, ale hlavne som sa...

prazdny

Huspenina z údeného na Somogyiho spôsob

Bravčové mäso

Tento recept mám z Madarska, osobne som ho ešte nerobila, ale poskytla som ho v...

prazdny

Tlačenka ako ju robil môj starý otec

Bravčové mäso

musím reagovať na recept "domáca tlačenka", kde autor varí maso so zeleninou, bobkovým listom ......

prazdny

Plnený bravčový bôčik

Bravčové mäso

Jednoduchá slovenská klasika ...

prazdny

Huspenina

Bravčové mäso

Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...

prazdny

Pravá zabíjačková tlačenka

Bravčové mäso

Mäso z hlavy, koleno, jazyk a srdce uvaríme spolu s kožami v malom množstve vody...

prazdny

Moravské jaternice

Bravčové mäso

Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...

prazdny

Pečené ryžové jaternice

Bravčové mäso

Bravčovú hlavu, pľúca a pečeň umyjeme a dáme variť, pečeň varíme 20 minút. Mäkké...

prazdny

Ovarová polievka

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na kocky, očistenú hlavu rozsekneme a dobre umyjeme. Vložíme do osolenej vody, ...

prazdny

Zabíjačková polievka z bravčovej hlavy

Bravčové mäso

Očistenú hlavu dáme variť do vody, neskoršie pridáme krúpy a posolíme. Posekanú cibuľu a cesnak...

prazdny

Pečená horniacka bravčová hlava

Bravčové mäso

Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...

prazdny

Hustá jahňacia polievka

Polievky

Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno...

prazdny

Domáca tlačenka s cibuľou

Bravčové mäso

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Rybacia polievka s hrachom

Polievky

Večer namočíme trocha hrachu a na druhý deň ho uvaríme namäkko.