Polievka z hokkaido tekvičky a batatov

giggles - fotkagiggles, 23. novembra 2012
Polievka z hokkaido tekvičky a batatov
Foto: giggles

Môj prvý recept na vareche :) Jednoduchá rýchla chutná polievočka ktorú zvládne asi každý ;)

4-6
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks menšia
0,5 kg
podľa potreby
1 ks (ja používam bujóny Alnatura z DM)
kúsok na základ
200 ml
200 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
1/2 ks alebo malý citrónik
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Tekvičku umyjeme, ošúpeme, postrúhame na hrubom strúhadle. Vo väčšom hrnci rozpustíme maslo, pridáme koreniny (okrem citróna a sójovej omáčky, tie prídu nakoniec). Pridáme tekvicu. Pod pokrievkou podusíme, pridáme toľko vody, aby bola ponorená, no nemala by plávať. Pridáme bujón. Chvíľu povaríme, nastrúhaná tekvička zmäkne rýchlo.

  2. 2

    Rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme asi 200 g batatu (alebo polovicu z celého), prevaríme 5 minút a znova rozmixujeme. Zvyšok batatu nakrájame na kocky a dáme do polievky. Varíme ďalších 5 minút. Pridáme smotany, sójovú omáčku a keď odstavíme aj šťavu z citróna.

  3. 3

    Premiešame, podávame. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

giggles
to malroxa:
ďakujem, myslím, že chtí ešte lepšie ako vyzerá ;)
kuchticka
Tak tuto nepoznam, ale urcite vyskusam. Nemam sice tekvicu hokkaido (u nas ich nevidiet), ale mam inu, taku zltu maslovu tak skusim z nej. Vdaka za recept.
sneica
urcite vyborna polievka a taketo mixovane lubim...:)trochu by som ubrala korenia lebo milujem prave chut tekvic hokkaido...mnam
dorisa
... ja tekvicu nestrúham, kožka sa pekne rozvarí a aj rozmixuje..zbytočne sa odoberá farba polievočky...skús nabudúce......, batát je sladký zemiak@hambalko35 @kuchticka , ja mám semienka tekvice, ak chceš, poslala by som ti, ja si sama pestujem.
giggles
Ďakujem vám za ohlasy a za vaše tipy, možno sa nabudúce budem inšpirovať :) a dúfam, že keď ju budete variť, podarí sa a bude chutiť! @huspeninka keď k nám najbližšie prídeš a budú tekvičky, určite ti ju uvarím ;)
kuchticka
@dorisa , dakujem za ponuku, ale to by bolo pre teba pridrahe posielat semienka az k nam. Skusim pohladat u nas, ale mozna su tu pod inym nazvom. Ja som asi pred mesiacom nakupila 6 druhov tekviciek roznych tvarov a farieb, ale hikaido som nenasla.
2010
@kuchticka ,tak ako na slovensku kazde maso nakrajane na drobno sa vola cina tak sa zda ze kazda sladka tekvica je hokkaido. Nemusis ju hladat lebo je malo znama , je to kultivar japonskej squash Kabocha su vo vsetkych farbach sladsie ako buttersquash s orieskovou prichutou a nevadi ci je zelena ,seda ci oranzova.


giggles
Konkrétne táto tekvička bola od mojej dobrej kamarátky z ich záhradky. ťažko je v dnešnej dobe zháňať niečo v obchode to je fakt, keď sú predavači neinformovaní a nevyznajú sa. ja sama by som potrebovala pri tekviciach určite pomôcť. no ale napríklad minule som v Bille zháňala parmezán a predavačka mi ponúkla pecorino, že to je parmezán. tak teda vďaka... :D