Polievka z červenej šošovice

maggi - fotkamaggi, 9. apríla 2014
Polievka z červenej šošovice
Foto: maggi

Komerčný recept

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

250 g
3 ks
1/2 čl
1 PL
1 PL
1 ks (alebo malá cibuľka)
1/2 čl
2 ks




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujte nadrobno nakrájanú cibuľku a pridajte na kocôčky nakrájanú mrkvu spolu s šošovicou. Znova ľahko orestujte, prilejte asi 7 dl vody a priveďte k bodu varu.

  2. 2

    Keď začne polievka vrieť, rozpusťte v nej kocky zeleninového bujónu, dochuťte karí, zázvorom a vegetou. Varte ešte 10 minút a nakoniec všetko rozmixujte (nie celkom dohladka). Polievku podávajte horúcu s bielym pečivom.

  3. 3

    Tip: Polievku pri podávaní dozdobte kyslou smotanou.

Diskusia k receptu

klotilda
Šošovicovú polienku máme radi. Raz za čas prečo nie použiť hoci aj Maggi zeleninový bujón.
jozka2
My osobne do urcitych druhov polievok uzivame Maggi,hlavne ked robime zemiakovu,do segin gulasu tam sa doslova ziada,ale to je vec nazoru,kazda kuchyna ma svoje vychytavky a Maggi je to stare prastare ochucovadlo, kedy este nebolo ani chyru ani slichu o vegete. atd.
gubics
Neviem ako ste vy s chuťou červenej šošovice, ale mne osobne nechutí. Uvarila som z nej tradičnú šošovicovú polievku, ale podľa mňa bola o ničom, tak som si povedala, že viac sa k nej nevrátim.
dadajka
Robila som, teda maznel ako svoju prvu polievku v zivote- je vyborna! Nevedela som sa dojest. Maggi nepouzivam, ale bylinkova zmes ho krasne zdravo nahradi. Mnam mnam.
jozka2
Polievku z cervenej sosovice robim a davam ju aj do zelen.polievok za hrst ci dva,nedam na nu dopustit,ano do strukovinovych polievok,gulasu a seginu davam maggi aj ja,nema to svoje grady bez maggi.Moja dcera si ho dava aj do hovadzej polievky.
drajan
Ja robievam len so smotankou, na kyslo... so zemiakmi a na záver lyžica masla pre zjemnenie chuti... taká nám chutí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia