Polievka s klobáskovými loptičkami

Autor receptu: lyali

K tejto polievke ma inšpiroval recept z anglickej kuchárskej knihy, ktorú mi nedávno poslala moja sestra z Anglicka. Chcela som vyskúšať novú polievku - polievku aspoň ja potrebujem ako soľ :-) Je nenáročná na prípravu, voňavá a pikantná v závislosti od použitej klobáskovej zmesi, sýta. Jednoducho príjemne iná :-)

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny :-) V pôvodnom recepte je klobásová zmes získaná z klobás - takže naj je použiť také, z ktorých zmes ľahko "vydolujeme". Ja nedolujem, ale kupujem samotnú klobáskovú zmes v jednom mäsiarstve. Možno raz sa odhodlám vyrobiť si domácu...
  2. Z klobáskovej zmesi vyrobíme loptičky (moje mali po cca 20g).
  3. Na oleji opečieme loptičky - pokiaľ možno zo všetkých strán (viac ako 1 PL oleja som naozaj nepoužila - klobásková zmes má v sebe tuk). Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a necháme ju zosklovatieť. Pridáme cesnak - krátko opečieme, kým prevonia a nespečie sa :-)
  4. Pridáme ryžu. Miešame cca 1 min.
  5. Pridáme paradajky z konzervy.
  6. Dolejeme vodou, ochutíme mletou rascou, koriandrom a soľou. Premiešame. Privedieme do varu a varíme cca 10 min, kým ryža nezmäkne. Ryža sa príp. "dovarí" aj po vypnutí sporáka v zakrytom hrnci. A naj je podávať ihneď, lebo pôsobením tepla ryža raz-dva znásobí objem - napije sa polievkovej šťavičky. Ryžovú kašu ľúbim, ale sladkú :-)
  7. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou. Jednu klobáskobú loptičku som zo zvedavosti položila do čerstvej cherry paradajky. Dobrú chuť :-)