Pohár inšpirovaný tiramisu fotorecept

Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 24. júla 2014
Pohár inšpirovaný tiramisu (fotorecept)
Foto: Robert Hüttner
7
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
125 g
750 g
500 ml
200 g
350 g
200 ml
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Žĺtky s práškovým cukrom dobre vyšľaháme nad parou na penu a necháme vychladnúť.

  2. 2


    Medzitým v hrnci urobíme z kryštálového cukru karamel, do ktorého pridáme lesné ovocie a červené víno a necháme opäť vychladnúť. Do vyšľahanej žĺtkovej hmoty pridáme mascarpone a vyšľahanú šľahačku.

  3. 3


    Pripravený krém vrstvíme do pohárov v poradí krém, piškóty, lesné ovocie, piškóty, krém. Ozdobíme kakaom a lístkami medovky.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
Tiramisu robím veľmi často a recept s postupom, ktorý si uviedol, je ten , ktorý robím aj ja a veľmi sa osvedčil. Je prudko jedlý !!! Tento variant s lesným ovocím nepoznám, ale určite na ňu čoskoro príde. Odporúčam recept !!!! už je v KK.
Ešte otázočka. Je to vhodné robiť aj na plechu, tak ako sa robí tiramisu?
Udrží to tvar? Inak je to veľmi pekné aj v pohároch. Chválim !!!
@steffik , preposielam odpoved od pana kuchara Jozefa Paugscha:

Tento dezert robime vyhradne do skla, kvoli efektu pre klienta - klient vidi jednotlive vrstvy + ovocie vytvara pekny farebny efekt.
Nie je vsak problem robit dezert na plech, pripadne do nadoby, tvar to udrzi ako klasicke tiramisu.

Pridaj komentár k receptu: