Pohár inšpirovaný tiramisu fotorecept
Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 24. júla 2014
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 24. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
7
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žĺtky s práškovým cukrom dobre vyšľaháme nad parou na penu a necháme vychladnúť.- 2
Medzitým v hrnci urobíme z kryštálového cukru karamel, do ktorého pridáme lesné ovocie a červené víno a necháme opäť vychladnúť. Do vyšľahanej žĺtkovej hmoty pridáme mascarpone a vyšľahanú šľahačku.- 3
Pripravený krém vrstvíme do pohárov v poradí krém, piškóty, lesné ovocie, piškóty, krém. Ozdobíme kakaom a lístkami medovky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Udrží to tvar? Inak je to veľmi pekné aj v pohároch. Chválim !!!
Tento dezert robime vyhradne do skla, kvoli efektu pre klienta - klient vidi jednotlive vrstvy + ovocie vytvara pekny farebny efekt.
Nie je vsak problem robit dezert na plech, pripadne do nadoby, tvar to udrzi ako klasicke tiramisu.