Foto: kucharpepe
Sezóna čerešní vrcholí a bublanín tu už bolo dosť. Na rad dostáva slovo aj pohánka v kombinácii s čokoládou a tak vytvárajú inovatívnu kombináciu Zobraziť celý popisSezóna čerešní vrcholí a bublanín tu už bolo dosť. Na rad dostáva slovo aj pohánka v kombinácii s čokoládou a tak vytvárajú inovatívnu kombináciu zdravého ovocného koláčika :) Recept pochádza z čistej improvizácie :P
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
1 hrnček (250ml) pohánky namočíme na chvíľu cca 15min v 1 a 1/2 hrnčeku vody. Uvaríme do mäkka.
- 2
Keď je pohánka mäkká, odstavíme a pridáme do nej nalámanú čokoládu a maslo, ktoré sa tam pekne počas stáleho miešania rozpustia. Masu rozmixujeme ponorným mixérom aby sa nám hmota viac spojila.
- 3
Postupne pridávame vajcia a cesto dobre premiešame. Zľahka vmiešame pomleté orechy v ktorých rozmiešame sódu bikarbónu. Cesto vylejeme do okrúhlej formy. Na vrch poukladáme vykôstkované čerešne. Pečieme približne 30 minút pri 180-tich stupňoch
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu