Pohánkový brownie s čerešňami

kucharpepe - fotkakucharpepe, 19. júna 2014

Sezóna čerešní vrcholí a bublanín tu už bolo dosť. Na rad dostáva slovo aj pohánka v kombinácii s čokoládou a tak vytvárajú inovatívnu kombináciu Zobraziť celý popisSezóna čerešní vrcholí a bublanín tu už bolo dosť. Na rad dostáva slovo aj pohánka v kombinácii s čokoládou a tak vytvárajú inovatívnu kombináciu zdravého ovocného koláčika :) Recept pochádza z čistej improvizácie :P

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
150 g
100 g
3 ks
150 g
1 čl
50 g
200 g




Postup

  1. 1

    1 hrnček (250ml) pohánky namočíme na chvíľu cca 15min v 1 a 1/2 hrnčeku vody. Uvaríme do mäkka.

  2. 2

    Keď je pohánka mäkká, odstavíme a pridáme do nej nalámanú čokoládu a maslo, ktoré sa tam pekne počas stáleho miešania rozpustia. Masu rozmixujeme ponorným mixérom aby sa nám hmota viac spojila.

  3. 3

    Postupne pridávame vajcia a cesto dobre premiešame. Zľahka vmiešame pomleté orechy v ktorých rozmiešame sódu bikarbónu. Cesto vylejeme do okrúhlej formy. Na vrch poukladáme vykôstkované čerešne. Pečieme približne 30 minút pri 180-tich stupňoch

Diskusia k receptu

monzet
vááu,toto skúsim,bez múky - teda poriadne ma to láka :)
slawi
Fantazia , bez lepku, perfektna kombinacia :)
margotka1
Vyskúšané, napečené, celkom chutné, najmä so šľahačkou :)..., omylom som dala o 100g orechov viac, ale uhrala som to a je to fajn konzistencia, len po pol hodine pečenia bol ešte v strede surový, takže takú dobrú hodinku mu isto treba... ináč aj vaša pohánka má takú pachuť alebo som len kúpila nesprávnu?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia