Linecké pečivo
Linecké pečivo

Pohánkové linecké koláčiky

novalim - fotkanovalim, 18. novembra 2020. Komerčný recept.
Pohánkové linecké koláčiky
Foto: novalim

Aké by to boli Vianoce bez lineckých koláčikov? Ak patríte medzi bezlepkáčov, odporúčame vám tento menej tradičný recept. Linecké koláčiky sme upiekli z pohánkovej Zobraziť celý popisAké by to boli Vianoce bez lineckých koláčikov? Ak patríte medzi bezlepkáčov, odporúčame vám tento menej tradičný recept. Linecké koláčiky sme upiekli z pohánkovej múky Novalim. Jemná oriešková chuť pohánky sa do lineckých koláčikov výborne hodí. Skúste si ich napiecť aj vy.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkovy-vianocny-receptar/

20
porcií
70 minút
príprava
12 minút
na 175 °C

Suroviny

120 g
40 g
80 g
1 ks
štipka
1/2 ČL
Na dokončenie:
 (alebo černicový)
na posypanie




Postup

  1. 1

    Do väčšej misy dáme všetky suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, môžeme pridať trochu múky. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme odpočívať do chladničky aspoň na hodinu.

  2. 2

    Po vybratí z chladničky ešte znova dobre premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 2-3 mm. Vykrajujeme kolieska alebo iné tvary vždy v páre s ďalším, ktorému ešte v strede vykrojíme malý otvor, aby bolo potom vidno lekvár.

  3. 3

    Poukladáme na suchý plech a pečieme na 175 °C asi 12 minút. Po dva koláčiky spájame lekvárom a podávame posypané cukrom.

Diskusia k receptu

siuuu
Myslím že mám pohánkovú múku, tak vyskúšam toho roku k sviatkom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia