Linecké pečivo

Pohánkové linecké koláčiky

Autor receptu: novalim

Aké by to boli Vianoce bez lineckých koláčikov? Ak patríte medzi bezlepkáčov, odporúčame vám tento menej tradičný recept. Linecké koláčiky sme upiekli z pohánkovej múky Novalim.* Jemná oriešková chuť pohánky sa do lineckých koláčikov výborne hodí. Skúste si ich napiecť aj vy.

20
porcií
70 minút
príprava
12 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misy dáme všetky suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Pokiaľ sa cesto lepí, môžeme pridať trochu múky. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme odpočívať do chladničky aspoň na hodinu.
  2. Po vybratí z chladničky ešte znova dobre premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na hrúbku 2-3 mm. Vykrajujeme kolieska alebo iné tvary vždy v páre s ďalším, ktorému ešte v strede vykrojíme malý otvor, aby bolo potom vidno lekvár.
  3. Poukladáme na suchý plech a pečieme na 175 °C asi 12 minút. Po dva koláčiky spájame lekvárom a podávame posypané cukrom.