Pohánkové krokety

Autor receptu: nika8

Tento chutný recept som objavila v časopise Fit štýl. Sú výborné len tak so zeleninovým šalátom napr. na večeru. A hlavne, sú bez lepku. :)

20 minút
príprava

Postup

  1. Uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, alebo roztlačíme.
  2. Pohánku uvaríme domäkka (po dosiahnutí bodu varu varíme 2 až 3 minúty, odstavíme a necháme v teple dôjsť), zlejeme a pridáme k zemiakom.
  3. Pridáme vajíčko, múku, soľ, môžme pridať aj roztlačený cesnak a petržlenovú vňať (nemusí byť) a premiešame.
  4. Tvarujeme guľôčky (ja som robila také malé placky - bolo to jednoduchšie :) ) a osmažíme dozlatista na repkovom alebo slnečnicovom oleji.
  5. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť :)