Foto: danda3
Kto má rád pohánku, určite si pochutí. Recept som našla na stránke Delikatesy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
5 PL (alebo tapioka) |
|
2 PL |
|
3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
PATIZÓNOVÝ PRÍVAROK: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
(alebo citrónová šťava) |
|
|
Postup
-
1
Pohánku prepláchneme na sitku. Do hrnca dáme variť 500 ml vody, keď zovrie pridáme soľ a pohánku, varíme 1 minútu, potom odstavíme a zabalíme do uteráka a necháme dôjsť. Prvýkrát som ju robila z polovičnej dávky, ale včera už z celej, pretože bolo málo...☺
-
2
K pohánke pridáme vajcia, soľ, olej, vňaťku, majorán (zabudla som), strúhanku alebo tapiokový škrob a cesnak.
-
3
Nakoniec vmiešame na jemno postrúhané tofu. Ak sa zmes rozpadá, treba pridať ešte jedno vajce.
-
4
V pôvodnom recepte sa mala masa zabaliť do alobolu a tak piecť, ja som si to zjednodušila a dala som ju do takejto formy, môže byť aj malý pekáčik. Na fotke polovičná dávka.
-
5
Pečieme pri 180°C cca 15 - 20 minút, kým povrch nezhnedne.
-
6
Tu je už celá dávka.
-
7
Ja som si k tomu urobila patizónové "zelí", chcela som ho urobiť z cukiny, ale našla som dva zabudnuté patizóny a bola som prekvapená, aké výborné to bolo. Dnes som bola na trhu a kúpila ďalšie, pretože príloha sa minula.☺Cibuľu nakrájame a dáme smažiť na olej. Ošúpané a vydlabané patizóny nahrubo nastrúhame. Pridáme k cibuli a za stáleho miešania restujeme. Dáme soľ a rascu, podlejeme troškou vriacej vody a chvíľku (ozaj chvíľku) necháme dusiť.
-
8
Nezahusťovala som ničím, nechala som prívrok trošku vydusiť, aby nebol vodový a dochutila som podľa chuti ešte soľou a umeoctom. Každý podľa svojej chuti, kto má rád, dá cukor, ocot a podobne. Prívarok som mala hotový za 15 minút.
-
9
Dobrú chuť!
Diskusia k receptu