Pohánková sekaná s patizónovým prívarkom

Autor receptu: danda3

Kto má rád pohánku, určite si pochutí. Recept som našla na stránke Delikatesy.

6
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pohánku prepláchneme na sitku. Do hrnca dáme variť 500 ml vody, keď zovrie pridáme soľ a pohánku, varíme 1 minútu, potom odstavíme a zabalíme do uteráka a necháme dôjsť. Prvýkrát som ju robila z polovičnej dávky, ale včera už z celej, pretože bolo málo...☺
  2. K pohánke pridáme vajcia, soľ, olej, vňaťku, majorán (zabudla som), strúhanku alebo tapiokový škrob a cesnak.
  3. Nakoniec vmiešame na jemno postrúhané tofu. Ak sa zmes rozpadá, treba pridať ešte jedno vajce.
  4. V pôvodnom recepte sa mala masa zabaliť do alobolu a tak piecť, ja som si to zjednodušila a dala som ju do takejto formy, môže byť aj malý pekáčik. Na fotke polovičná dávka.
  5. Pečieme pri 180°C cca 15 - 20 minút, kým povrch nezhnedne.
  6. Tu je už celá dávka.
  7. Ja som si k tomu urobila patizónové "zelí", chcela som ho urobiť z cukiny, ale našla som dva zabudnuté patizóny a bola som prekvapená, aké výborné to bolo. Dnes som bola na trhu a kúpila ďalšie, pretože príloha sa minula.☺Cibuľu nakrájame a dáme smažiť na olej. Ošúpané a vydlabané patizóny nahrubo nastrúhame. Pridáme k cibuli a za stáleho miešania restujeme. Dáme soľ a rascu, podlejeme troškou vriacej vody a chvíľku (ozaj chvíľku) necháme dusiť.
  8. Nezahusťovala som ničím, nechala som prívrok trošku vydusiť, aby nebol vodový a dochutila som podľa chuti ešte soľou a umeoctom. Každý podľa svojej chuti, kto má rád, dá cukor, ocot a podobne. Prívarok som mala hotový za 15 minút.
  9. Dobrú chuť!