Pohánková kaša
Pohánková kaša bez lepku
Autor receptu: novalim
Prirodzene bezlepkové múky sa tešia obľube nielen medzi celiatikmi. Pohánková kaša bez lepku je výbornou raňajkovou inšpiráciou.* Dochutená napríklad škoricou a dozdobená ovocím vám bude chutiť, dobre vás zasýti a dodá energiu na celé dopoludnie. Vyskúšajte náš najnovší recept a nechajte sa aj inšpirovať ďalšími pohánkovými receptami od Novalimu.
2 porcie |
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do menšieho hrnca dáme pohánkové vločky, pohánkovú múku, mlieko a vodu. Za stáleho miešania privedieme k varu a na slabom ohni varíme, až kým sa nám vytvorí kaša. Ak sa nám zdá príliš hustá, dolejeme mlieko alebo vodu, ak príliš riedka, prisypeme trochu múky.
- Hotovú kašu nalejeme na tanier alebo do misky, ešte za horúca primiešame kúsok masla, aby sa v kaši roztopilo. Posypeme orechmi, mandľami, škoricou, kakaom a polejeme trochou medu. Nakoniec pridáme ovocie.