Pohánková kaša

Pohánková kaša bez lepku

Autor receptu: novalim

Prirodzene bezlepkové múky sa tešia obľube nielen medzi celiatikmi. Pohánková kaša bez lepku je výbornou raňajkovou inšpiráciou.* Dochutená napríklad škoricou a dozdobená ovocím vám bude chutiť, dobre vás zasýti a dodá energiu na celé dopoludnie. Vyskúšajte náš najnovší recept a nechajte sa aj inšpirovať ďalšími pohánkovými receptami od Novalimu.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do menšieho hrnca dáme pohánkové vločky, pohánkovú múku, mlieko a vodu. Za stáleho miešania privedieme k varu a na slabom ohni varíme, až kým sa nám vytvorí kaša. Ak sa nám zdá príliš hustá, dolejeme mlieko alebo vodu, ak príliš riedka, prisypeme trochu múky.
  2. Hotovú kašu nalejeme na tanier alebo do misky, ešte za horúca primiešame kúsok masla, aby sa v kaši roztopilo. Posypeme orechmi, mandľami, škoricou, kakaom a polejeme trochou medu. Nakoniec pridáme ovocie.