Pohánka so šampiňónmi a mini mozzarellou

Autor receptu: martinis

Pohánku je možné využiť rôzne, napríklad ju skombinovať s hubami. Táto je zapekaná a podávaná s mini mozzarellou, posypaná majoránom. Jednoduché, lacné jedlo.

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pohánku pripravíme tak, že ju vsypeme do menšieho hrnca, zalejeme dvoma pohárikmi vody a minútu povaríme. Prikryjeme, odstavíme a necháme dvadsať minút napučievať.
  2. Šampiňóny orestujeme na masle, až kým nepustia vodu, čo potrvá zhruba 6 až 8 minút. Medzitým necháme rúru rozohriať na 180 stupňov. Huby zmiešame s pohánkou, pridáme jogurt, dobre osolíme a okoreníme.
  3. Zmes preložíme do vymasteného plechu a pečieme 30 minút na funkcii teplovzdušného grilovania. Hotové jedlo na tanieri posypeme guličkami mozzarelly a majoránom :)
  4. Môj tip: Ak je mini mozzarella pridrahá alebo ju nezoženiete, siahnite po obyčajnej alebo ju vypustite a použite takúto pohánku ako prílohu, napríklad k mäsu.