Pohánka s makom

marianna76 - fotkamarianna76, 26. novembra 2013

rýchly recept a dá sa prisôsobiť podľa chuti - aj na slano

3
porcie
1 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa potreby
 alebo med




Postup

  1. 1

    Vodu... asi 2 dcl som dala variť. Pridala som štipku soli. Do vriacej som nasypala dve hrste pohánky. Nechala som prejsť varom a takých 3-5 minut som na miernom ohni varila. Vypla, zakryla aj na 15 - 20 min.

    Pohánka s makom - obrázok 1
  2. 2

    Aj skôr myslím bola, ale nepozerala som. Prykrytá, pekne napučala , vodu vtiahla do seba.

    Pohánka s makom - obrázok 2
  3. 3

    Môžte si dochutiť podľa chuti .... Ešte pred vypnutím môžte pridať do vody bylinky, cesnak a budete mať na slano. Alebo si pridáte do šalátu, nátierky ... Či takto uvarenú, čo vám ostane, môžte pridať aj do polievky pred jedením. Myslím, že sa dá pridať aj do pečiva - takto predvarená.

    Pohánka s makom - obrázok 3
  4. 4

    Ja som mala chuť na makovú.

    Pohánka s makom - obrázok 4

Diskusia k receptu

abul
Pohánku a mak mám rada, vyskúšam aj ja.
valeri
Tak toto určite vyskúšam, mám ju rada, len vždy som ju pridávala len vopred namočenú - napučanú do šalátov.
alena45
pohánku robievam často, Marianka, ale s makom som neskúšala. To budem mať potom veľa zdravia na tanieri. Vyskúšam, jasne, že hej.
lyali
@Marianna76 , som rada, že si pridala tento rcp. Moja mama vždy spomínala pohánku ako pomocníka na kŕčové žily, ktoré mávala. Akurát, že u nás sa nepripravovala. Takže vyskúšam :-)
luss44
pohánku som skúšala len raz, na slano a chutila mi, a keďže som maková, vyskúšam aj takto, vďaka za tip
martinis
Pohánka je skvelou potravinou, tiež ju mám rád a tiež som ju na sladko neskúšal. Fajn by bola s makom takto na raňajky :-))
janko38
pohánku som robil len raz a dosť to zapáchalo,asi som urobil niečo zle. Ked čítam vaše komentáre mám chuť to vyskúšať znova. Podľa tohoto postupu sa mi to snád podarí. Pekný večer želám. J+D
marianna76
@janko38 vieš ono pohánku var tak mierne... ano aj táto má svoju ,,vôňu" pohánkovskú, ale, keď sa dochutí... je super.
kassia
Ja pohánku preplachujem horúcou vodou, tým stratí tú nepríjemnú "zemitú" vôňu a necham napučať tak pol hodinku. Potom podľa potreby a chuti pripravujem, najčastejšie ako prílohu k mäsku, opečenú na cibuľke a cesnaku.
Vyskúšam aj na sladko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia