Plnené pečivo
Poğaça/Hubami plnené Poača (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Slané kysnuté buchtičky plnené
hubovou plnkou.
15ks porcií |
30 minút na 190 °C |
Postup- Na plnku budeme potrebovat 500 g šampiňónov, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie a mletú červenú papriku. Huby pokrájame na menšie kúsky a cibuľu na kocky. Dáme zatiaľ bokom..
- Zamiesime si cesto..
V miske najprv lyžicou premiešame múku, soľ a cukor. Pridáme bielok, olej, 2 kopcovité PL hustej smotany a už napučaný kvások. Ten sme si pripravili z 2 dl mlieka + 30 g droždia + 1 kl cukru. Tých zvyšných cca 0,75 dl vody pridame postupne. Vypracujeme vláčne, jemné, polotuhé cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Poprášime trochou múky a len tak zľahka vymiesime do bochníka. Vrch znova poprášime múkou a necháme nakysnúť cca 1 h..
- Kým cesto kysne, si urobíme plnku. V jednej panvici si na troche oleja zosklovatíme trocha osolenú cibuľu. Potom pridáme huby, osolíme ich a zakryté dusíme do mäkka. Nech im vyvrie všetka šťava. Keď su huby hotové, vypneme oheň a ochutíme ich mletým čiernym korením, soľou a dáme za 1 kl mletej červenej papriky. Iba premiešame a dáme zatiaľ bokom, s paprikou sa už nedusí, to by malo inú chuť :-)
- Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, urobíme valec z ktorého odkrajujeme rovnaké kúsky cesta. Ja som rozdelila na 15 ks, príliš malé kúsky nie sú dobré. Každý jeden kúsok ešte raz vymiesime do bochníčka...
- Nenecháme znova kysnúť ,ale hned s nimi pracujeme dalej. Bochníček rozťapkáme, naplníme plnkou cca 1 PL a uzavrieme ako buchtu :-) Plnku si od oka rozdeľte.
- Naplnené buchtičky poukladáme na naolejovaný a trocha pomúčeny plech. Natrieme žĺtkom, ktoré sme rozmiešali s kvapkou vody. Posypeme čiernou rascou a už aj dáme piecť do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C na cca 30 minút. Treba si to sledovať.
- Upečené poača :-)
- Poača sú výborné, ľahučké a mäkké ako vata. Táto hubová plnka je veľmi chutná, naučila som sa ju od švagrinej :-)
Poaça sú chutné takto samotné, ale aj s dobrou polievkou ;-) Výborne sa hodia na desiatu, ale aj na piknik a výlet.
Dobrú chuť...
|