Po grilovačke

slnecnicovka - fotkaslnecnicovka, 14. mája 2013

V sobotu sme grilovali a keďže sme všetko nevládali zjesť, ostalo aj na nedeľu. Korenie na mäso pre labužníkov má zloženie: korenie a bylinky Zobraziť celý popis V sobotu sme grilovali a keďže sme všetko nevládali zjesť, ostalo aj na nedeľu. Korenie na mäso pre labužníkov má zloženie: korenie a bylinky (paprika, zeler, cibuľa, bazalka, majorán, cesnak, korenie, oregano, tymian, bobkový list a ďalšie), palmový tuk, jodidovaná kuchynská soľ, zvýrazňovače chuti.

Suroviny

6 ks
3 ks
6 ks




Postup

  1. 1

    V piatok môj manžel osolené kuracie prsíčka posypal zmesou korenín a marinoval v pive s pretlačeným cesnakom (dva-tri deci piva + hlávka cesnaku). V sobotu ugriloval mäso a cibuľu a spolu s kapustou, syrom, horčicou a kečupom všetko natlačil do žemlí a napchával nás takýmito hamburgermi:

    Po grilovačke - obrázok 1
  2. 2

    Ako som už písala mäsko ostalo aj na nedeľu a tak si ho najskôr na oleji opiečieme z obidvoch strán:

    Po grilovačke - obrázok 2
  3. 3

    Vo výpeku si opečieme cibuľu nakrájanú na pásiky spolu so zemiakmi, po opečení pridáme soľ, čierne mleté korenie a zmes korenín a ešte chvíľku opekáme. Potom všetko podlejeme vodou, asi tromi deci, pridáme kečup, mäso a ešte toľko kečupu aby sa malo mäsko v čom dusiť.

    Po grilovačke - obrázok 3
  4. 4

    ...a zabudla som na kapustu :-) Aj z tej ešte čosi ostalo... Všetko spolu dusíme aby bolo mäsko mäkké, asi 30 - 45 minút. Prajem dobrú chuť! Nám chutilo...

    Po grilovačke - obrázok 4

Diskusia k receptu

julica
Zvláštne to labužnícke korenie, keď je v ňom palmový olej - najlacnejší, nekvalitný
mirop
a tie zvyraznovace chuti.... podla mna je najlepsie maso ogirilovat bez nicoho a potom len sol a cerstvo mlete cierne korenie.... vynikne chut omnoho lepsie, nez ked do toho nas...ieme vsetko korenie co najdeme doma a palmovy tuk uff
slnecnicovka
...koreniny môžete použiť, samozrejme, každý podľa svojho gusta. Ja som dala len tip...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia