Po grilovačke

Autor receptu: slnecnicovka

V sobotu sme grilovali a keďže sme všetko nevládali zjesť, ostalo aj na nedeľu. Korenie na mäso pre labužníkov má zloženie: korenie a bylinky (paprika, zeler, cibuľa, bazalka, majorán, cesnak, korenie, oregano, tymian, bobkový list a ďalšie), palmový tuk, jodidovaná kuchynská soľ, zvýrazňovače chuti.

Postup

  1. V piatok môj manžel osolené kuracie prsíčka posypal zmesou korenín a marinoval v pive s pretlačeným cesnakom (dva-tri deci piva + hlávka cesnaku). V sobotu ugriloval mäso a cibuľu a spolu s kapustou, syrom, horčicou a kečupom všetko natlačil do žemlí a napchával nás takýmito hamburgermi:
  2. Ako som už písala mäsko ostalo aj na nedeľu a tak si ho najskôr na oleji opiečieme z obidvoch strán:
  3. Vo výpeku si opečieme cibuľu nakrájanú na pásiky spolu so zemiakmi, po opečení pridáme soľ, čierne mleté korenie a zmes korenín a ešte chvíľku opekáme. Potom všetko podlejeme vodou, asi tromi deci, pridáme kečup, mäso a ešte toľko kečupu aby sa malo mäsko v čom dusiť.
  4. ...a zabudla som na kapustu :-) Aj z tej ešte čosi ostalo... Všetko spolu dusíme aby bolo mäsko mäkké, asi 30 - 45 minút. Prajem dobrú chuť! Nám chutilo...