Plnený zubáč

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Zubáča aj s kožou vykostíme a pripravíme filé. Plošne zrežeme časť mäsa tak, aby z neho na koži zostala asi 0,5 cm vrstva. Mäso a cibuľu zomelieme na mäsovom mlynčeku, zmiešame s chlebom, ktorý sme predtým namočili v mlieku, s vajcom a maslom, osolíme, okoreníme a všetko dvakrát zomelieme.
  2. Pripravenú plnku uložíme na filé, zvinieme do rolády a rozporciujeme. Dno pekáča vyložíme plátkami pokrájanej očistenej surovej cvikly a na kolieska pokrájanej mrkvy a cibule.
  3. Na zeleninu poukladáme kúsky plneného zubáča. Zalejeme vodou, pridáme posekaný cesnak a dusíme asi hodinu. Hotové porcie uložíme na misu spolu s dusenou zeleninou.
  4. NÁŠ TIP: K zubáčovi môžeme osobitne podávať varené zemiaky posypané posekaným kôprom a paradajkovú omáčku.