Plnený rezeň vo vínnom cestíčku

Štefan Šesták
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 13. júna 2012
Plnený rezeň vo vínnom cestíčku
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8-10
porcií
5-10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2000 g
200 g
200 g
100 g
100 ml
200 g
100 ml
4 ks
300 ml




Postup

  1. 1

    Umyté mäso čiastočne nakrojíme, vyklepeme, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Na plát mäsa uložíme plátok šunky a na šunku uložíme nastrúhaný syr zmiešaný s brusnicami. Mäso preložíme na polovicu a kraje zľahka zaklepeme.

  3. 3

    Z mlieka, vína, múky a vajec pripravíme hustejšie cestíčko, do ktorého namáčame rezne a vyprážame v horúcom oleji.

Diskusia k receptu

modrykamen
Zaujímavý recept s tou brusnicovou plnkou. Vínové a pivové cestíčko tiež často využívam na obaľovanie rezňov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia