Foto: dudina
recept mam od svojej starej mami..
15
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
tradičným spôsobom som si urobila kvasok z droždia, mlieka a cukru. Pridala som 1 vajice, 1 lyžicu oleja, 1 lyžičku soli a hladku múku. Vypracovala som si cesto ktoré som nechala vykysnúť. Vykysnuté cesto som dala na pracovnú dosku, cesto som rozdelila na menšie časti.
-
2
každú časť som roztiahla na okruhlu placku, na ktorú som položila platky šunky a syra. ( syr môže byť lubovoľný. )
-
3
Naplnené cesto som proložila. okraje postláčala vidličkou, nechala trošku nakysnúť. Na oleji ich vysmažíme z oboch strán.. Po vysmažení ich môžme posypať postúhaným syrom.. prajem dobrú chuť...
Jedla som už aj s plnkou so slaninky, klobásky alebo naopak: s lekvárom. Tie na sladko mi pripomínali šišky.