Plnený langoš

Autor receptu: dudina

recept mam od svojej starej mami..

15
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. tradičným spôsobom som si urobila kvasok z droždia, mlieka a cukru. Pridala som 1 vajice, 1 lyžicu oleja, 1 lyžičku soli a hladku múku. Vypracovala som si cesto ktoré som nechala vykysnúť. Vykysnuté cesto som dala na pracovnú dosku, cesto som rozdelila na menšie časti.
  2. každú časť som roztiahla na okruhlu placku, na ktorú som položila platky šunky a syra. ( syr môže byť lubovoľný. )
  3. Naplnené cesto som proložila. okraje postláčala vidličkou, nechala trošku nakysnúť. Na oleji ich vysmažíme z oboch strán.. Po vysmažení ich môžme posypať postúhaným syrom.. prajem dobrú chuť...