Plnený langoš
Autor receptu: dudina
recept mam od svojej starej mami..
15 porcií |
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- tradičným spôsobom som si urobila kvasok z droždia, mlieka a cukru. Pridala som 1 vajice, 1 lyžicu oleja, 1 lyžičku soli a hladku múku. Vypracovala som si cesto ktoré som nechala vykysnúť. Vykysnuté cesto som dala na pracovnú dosku, cesto som rozdelila na menšie časti.
- každú časť som roztiahla na okruhlu placku, na ktorú som položila platky šunky a syra. ( syr môže byť lubovoľný. )
- Naplnené cesto som proložila. okraje postláčala vidličkou, nechala trošku nakysnúť. Na oleji ich vysmažíme z oboch strán.. Po vysmažení ich môžme posypať postúhaným syrom.. prajem dobrú chuť...