Plnený kaleráb

Autor receptu: klaura

Ľahučké vegetariánske jedlo ... chutilo nám ... :)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mladé kaleráby si očistíme a vložíme do osolenej vody. Varíme do polomäkka. Trvá to približne 10 minút. Potom kaleráby vyberieme na tanier a necháme vychladnúť. Studené prekrojíme na polovicu, vydlabeme stredy ... urobíme si z nich misku. "Vydlabance" nakrájame na drobno.
  2. Na masle speníme cibuľku, pridáme na väčšom slzičkovom strúhadle nastrúhané TOFU, nakrájané kúsky kalerábu a spolu podusíme. Posolíme, ľubovoľne ochutíme koreninami, rozklepneme vajcia a zamiešame. Podusíme ešte chvíľu. Plnkou naplníme kalerábové misky.
  3. Naplnené kaleráby uložíme na plech alebo zapekaciu misu a v rúre zapekáme asi 10 minút, potom ich posypeme strúhaným syrom a pokračujeme v zapekaní ďalších 10 min.
  4. Ja som mala tofu nakrájané na kocky (vidieť na fotke) ale nabudúce budem strúhať.