Plnený hermelín

nikuskab - bez fotkynikuskab, 13. decembra 2011

Tento recept varil Stefan Dvorsky v relacii Bez servitky pod nazvom "Plneny Ancias" je to mnamka ako sa patri...moj muzicek hermelin nelubil ale po Zobraziť celý popisTento recept varil Stefan Dvorsky v relacii Bez servitky pod nazvom "Plneny Ancias" je to mnamka ako sa patri...moj muzicek hermelin nelubil ale po tomto obediku sa ide "zadrhnut" a nevie sa dockat kedy si ho zas a zas uvarime:o)

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky (ako na soté). Okoreníme a osolíme. Na kocky nakrájame slaninu aj cibuľu. Všetko zmiešame a zalejeme pivom. Dáme do chladničky odležať - cca. pol hodiny ale kludne aj viac. Na panvici rozohrejeme olej, vložíme zmes a opečieme ju do mäkka.. Syry pozdĺžne rozkrojíme, vnútro opatrne vydlabeme. Polovičky syra okoreníme z oboch strán a opatrne prehrejeme vo výpeku na panvici. Potom na tej istej panvici rozpustíme syr, ktorý nám zostal po vydlabaní. Aj takto vzniknutú omáčku môžeme trochu okoreniť. Na tanier položíme spodnú polovičku syra, do nej naukladáme mäsovú zmes, zalejeme syrovou omáčkou a na vrch položíme druhú polovičku syra. Podávame s hranolkami alebo americkými zemiakmi. PS: syr nemusíme prehrievať vo výpeku ale kludne stačí aj len tak na sucho alebo zabalený v alobale...

Diskusia k receptu

garanco
Tak je to chutne opísané, že by som si hneď dala (aj keď je na jedenie už pomerne neskoro). Urobím:-))
orchidea
Skoro som to nedočítala do konca... to musí byť výborné, škoda že nie je foto, to by bola určite bomba.
nikuskab
je to naozaj velmi chutna a aj ked to mozno nevyzera je to aj jednoduche...