Plnené šampiňóny (fotorecept)

Autor receptu: martdekor

Plnené šampiňóny robievam najčastejšie v letných mesiacoch, pretože sú osviežujúce, rýchla príprava a doba varenia, čo je v letných horúcich dňoch na nezaplatenie. Veď komu sa chce v horúcich letných dňoch stáť hodiny pri sporáku.

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Očistené šampiňóny opláchneme vo vlažnej vode, hlavičky oddelíme a vydlabeme od stopiek.
  2. Vydlabané nožičky šampiňónov posekáme nadrobno.
  3. Potom stredne veľkú cibuľu očistíme a pokrájame na drobno, podusíme na oleji, pridáme posekané stopky, osolíme, okoreníme ml. čiernym korením, dochutíme bazalkou a kečupom a krátko podusíme.
  4. Do tejto zmesi pridáme rozšľahané vajcia a dusíme do zhustenia.
  5. Touto zmesou naplníme hlavičky šampiňónov a poukladáme ich do olejom vymasteného pekáča, posypeme postrúhaným syrom a dáme do rozohriatej rúry piecť.Pečieme ich mierne do mäkka, až sa povrch zafarbí do zlatista pri 180 C asi 30 minút. Podávame ich s uvarenými zemiakmi, alebo s rôznymi druhmi pečiva.
  6. Dobrú chuť !