Plnené šampiňóny (fotorecept)
Autor receptu: martdekor
Plnené šampiňóny robievam najčastejšie v letných mesiacoch, pretože sú osviežujúce, rýchla príprava a doba varenia, čo je v letných horúcich dňoch na nezaplatenie. Veď komu sa chce v horúcich letných dňoch stáť hodiny pri sporáku.
3 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Očistené šampiňóny opláchneme vo vlažnej vode, hlavičky oddelíme a vydlabeme od stopiek.
- Vydlabané nožičky šampiňónov posekáme nadrobno.
- Potom stredne veľkú cibuľu očistíme a pokrájame na drobno, podusíme na oleji, pridáme posekané stopky, osolíme, okoreníme ml. čiernym korením, dochutíme bazalkou a kečupom a krátko podusíme.
- Do tejto zmesi pridáme rozšľahané vajcia a dusíme do zhustenia.
- Touto zmesou naplníme hlavičky šampiňónov a poukladáme ich do olejom vymasteného pekáča, posypeme postrúhaným syrom a dáme do rozohriatej rúry piecť.Pečieme ich mierne do mäkka, až sa povrch zafarbí do zlatista pri 180 C asi 30 minút. Podávame ich s uvarenými zemiakmi, alebo s rôznymi druhmi pečiva.
- Dobrú chuť !