Plnené šampiňóny (fotorecept)
Autor receptu: zabiatko66
Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a málo kalorický. Určite ho ocení každá gazdinká.
2 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Šampiňóny umyjeme a hlbšie vykrojíme nožičky.
- Hlavičky dáme variť do osolenej vody asi 15 min a pridíme rascu celú.
- Na drobno nakrájame pór.
- Opečieme na oleji.
- Nožičky so šampíňónov nakrájame na drobno.
- Pridáme k póru a krátko opražíme.
- Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, podlejeme vodou (ja som použila vodu, z varených hlavičiek). Pridáme rozmarín, soľ a mletú rascu a chvíľku podusíme asi 10 min.
- Do teplej zmesi zamiešame 1/2 nastrúhaneho syra.
- Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov. Keď nám zmes zvýši môžeme naplniť ja vydlabanú paradajku.
- Uložíme do zapekacej misy, ktorú sme vymastili maslom. Zapekáme 15 min.
- Príloha: hlávkový šalát a červená paprika.
Dobrú chuť.