Plnené šampiňóny (fotorecept)

Autor receptu: zabiatko66

Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly a málo kalorický. Určite ho ocení každá gazdinká.

2
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Šampiňóny umyjeme a hlbšie vykrojíme nožičky.
  2. Hlavičky dáme variť do osolenej vody asi 15 min a pridíme rascu celú.
  3. Na drobno nakrájame pór.
  4. Opečieme na oleji.
  5. Nožičky so šampíňónov nakrájame na drobno.
  6. Pridáme k póru a krátko opražíme.
  7. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, podlejeme vodou (ja som použila vodu, z varených hlavičiek). Pridáme rozmarín, soľ a mletú rascu a chvíľku podusíme asi 10 min.
  8. Do teplej zmesi zamiešame 1/2 nastrúhaneho syra.
  9. Zmesou naplníme hlavičky šampiňónov. Keď nám zmes zvýši môžeme naplniť ja vydlabanú paradajku.
  10. Uložíme do zapekacej misy, ktorú sme vymastili maslom. Zapekáme 15 min.
  11. Príloha: hlávkový šalát a červená paprika. Dobrú chuť.