Plnené šampiňóny a plnené zemiaky na smotane

Autor receptu: kaufland

Ak potrebujete rýchlo a chutne navariť - toto je ten správny recept :-)

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Šampiňóny očistíme,nožičky oddelíme od klobúčika,polejeme mliekom a asi 10 minút necháme postáť. Nožičky zo šampiňónov nakrájame nadrobno a spolu s cibuľkou orestujeme na troche oleja,pridáme na pásiky pokrájanú šunku,a pridáme syr bambíno-chvíľu podusíme,kým sa syr neroztopí a spojí nám všetky ingrediencie. Klobúčiky zo šampiňónov zlejeme z mlieka a pokvapkáme citrónovou šťavou a trocha posolíme. Vychladnutou zmesou naplníme tieto klobúčiky,a na vrch položíme kôpku strúhaného syra podľa vlastného výberu..
  2. Zemiaky očistíme, vyvŕtame dieru /ja mám špeciálnu vývrtku z istej burzy :-)) / ak nemáte vývrtku,skúste nejako spraviť do zemiaku dieru:-) a tieto deravé zemiaky naplníme zmesou: pečeňovú paštétu zmiešame s pečivom ktoré sme dali rozmočiť v troche vody,pridáme soľ,korenie,petržlenovú,alebo kôprovú vňať.
  3. Vývrtky zo zemiakov,naplnené zemiaky s paštétou a plnené šampiňóny uložíme na omastený plech,posolíme povrchu,posypeme vňaťou z petržlenu a podlejeme dostatočným množstvom smotany. Pečieme najskôr prikrité pod alobalom a potom odokryté.Počas pečenia občas zemiaky poievame smotanou z plechu.Plnené zemiaky a vývrtky zo zemiakov sú prílohou k plneným šampiňónom.Dobrú chuť.