Plnené rožky bez kysnutia (fotorecept)
Autor receptu: medovnicek
Recept som objavila na http://www.toprecepty.sk/recept/2241-rychle--plnene-rozteky/.
Trocha som ho pozmenila, v pôvodnom recepte sú napísané tri vajcia, ja som dala len jedno vajce a dve žĺtka, časť mlieka som nahradila kyslou smotanou a zabudla som pridať prášok do pečiva, ktorý je uvedený v pôvodnom recepte.
Postup
- Do misy nasypeme múku, rozmrvíme droždie, nastrúhame studené maslo a rýchlo pridáme ostatné suroviny (musia byť priamo z chladničky). Mlieko pridáme postupne, to množstvo, ktoré uvádzam je iba orientačné.
- Vypracujeme mäkké a pomerne lepivé cesto.
- Dáme ho na silne pomúčenú dosku a vypracujeme šúlok.
- Rozdelíme ho na šesť častí.
- Každú rýchlo zmiesime do bochníka, tie postupne vyvaľkáme do kruhu. Zvyšné bochníky som pri vaľkaní dávala do chladničky.
- Kruh radielkom rozkrájame na 8 trojuholníkov, ja keďže som tie cestá nemal úplne rovnaké, tak som niektoré rozkrajovala aj na viac ako 8 trojuholníkov.
- Na každý trojuholník dáme plnku - plnila som hustým slivkovým lekvárom, ktorý som ešte zahusťovala strúhaným perníkom na strúhanie.
- Každý trojuholník zrolujeme a vytvarujeme rohlík, ktorý ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý rohlík potrieme rozšľahaným vajíčkom.
- Rohlíčky ihneď bez kysnutia dávame piecť na 200 C do bledohneda. Po upečení ich pocukrujeme.
- Rohlíčky sú veľmi chutné, s cestom sa mi veľmi dobre pracovalo, určite tento recept zaradím medzi svoje obľúbené pre ich rýchlu prípravu a výbornú chuť.