Plnené rožky bez kysnutia (fotorecept)

Autor receptu: medovnicek

Recept som objavila na http://www.toprecepty.sk/recept/2241-rychle--plnene-rozteky/. Trocha som ho pozmenila, v pôvodnom recepte sú napísané tri vajcia, ja som dala len jedno vajce a dve žĺtka, časť mlieka som nahradila kyslou smotanou a zabudla som pridať prášok do pečiva, ktorý je uvedený v pôvodnom recepte.

Suroviny

Postup

  1. Do misy nasypeme múku, rozmrvíme droždie, nastrúhame studené maslo a rýchlo pridáme ostatné suroviny (musia byť priamo z chladničky). Mlieko pridáme postupne, to množstvo, ktoré uvádzam je iba orientačné.
  2. Vypracujeme mäkké a pomerne lepivé cesto.
  3. Dáme ho na silne pomúčenú dosku a vypracujeme šúlok.
  4. Rozdelíme ho na šesť častí.
  5. Každú rýchlo zmiesime do bochníka, tie postupne vyvaľkáme do kruhu. Zvyšné bochníky som pri vaľkaní dávala do chladničky.
  6. Kruh radielkom rozkrájame na 8 trojuholníkov, ja keďže som tie cestá nemal úplne rovnaké, tak som niektoré rozkrajovala aj na viac ako 8 trojuholníkov.
  7. Na každý trojuholník dáme plnku - plnila som hustým slivkovým lekvárom, ktorý som ešte zahusťovala strúhaným perníkom na strúhanie.
  8. Každý trojuholník zrolujeme a vytvarujeme rohlík, ktorý ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý rohlík potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  9. Rohlíčky ihneď bez kysnutia dávame piecť na 200 C do bledohneda. Po upečení ich pocukrujeme.
  10. Rohlíčky sú veľmi chutné, s cestom sa mi veľmi dobre pracovalo, určite tento recept zaradím medzi svoje obľúbené pre ich rýchlu prípravu a výbornú chuť.