Plnené prasiatka

Autor receptu: najkuchticka

Zachutia a este aj potesia :)

12
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme na vykrajovanie okruhlé formičky troch veľkosti. Najväčšiu na vykrojenie hlavy, strednú na nos a maličkú na vykrojenie nosových dierok.
  2. Zapravíme klasickým spôsobom na kysnuté cesto. Cesto by malo byť trocha hustejšie.
  3. Kým cesto kysne, tak si pripravíme plnku. Orechy, rum, pr.cukor a hrozienka zmiešame.
  4. Po vykysnúti cesto vyváľame a vyvaľkáme na 1/2 cm. Väčším kolieskom vykrojíme dupľonane kolieska. Do stredu kolieska dáme plnku, okolo kraju potriene žltkom a priložíme druhé a jemne pozatlačáme. Naplnené kolieska potrieme celé žltkom.
  5. Potom povykrajame menšie kolieska na ňufák a doň ešte po dva maličké na nosové dierky. Priložíme na naplnené koliesko, tak aby bolo na jednej strane a na druhu vrchnu zo zbytku vytvarujeme ušká. Na očká použijeme hrozienka. Potrieme žltkom a upečieme.
  6. Zo zbytku cesta môžme urobiť nejaký malý koláč s posýpkou.