Plnené pečené holuby (fotorecept)
Autor receptu: marcel83
20 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup- Sádlo z holubov si nakrájame na malé kúsky a vyškvaríme.
- Cibuľu si nakrájame na drobno a opečieme do sklovita na vyškarenej masti.
- Nakrájame si na drobno vnútornosti (srdiečka, žalúdky a pečienky). Prihodíme k cibuli a orestujeme.
- Vychladnuté vnútornosti presypeme do misky. Nakrájame si pečivo na drobné kocky a nasucho opražíme.
- Opražené pečivo presypeme do misky, polejeme troškou mlieka a prehodíme, aby sa ho jemne pečivo napilo.
- Opečené kocky prisypeme k vnútornostiam, pridáme žĺtky, nasekanú pertžlenovú vňať a nadrobno nasekaný cesnak. Z bielkov si vyšľaháme hustú penu.
- Pridáme vyšľahané bielka a zľahka spolu premiešame. Naplníme holubov a naukladáme na pekáč. Pokoreníme a posolíme.
- Piekol som na 180°C asi hodinu. Niekoľko krát som holubov otočil. Potom som stiahol teplotu na 130°C a odokryté dopekal ešte 30 minút. Dĺžka prípravy veľmi závisí na veku holubov. Najlepšie je vyskúšať vidličkou mäso, či sa ľahko oddeľuje od kosti.
|