Plnené pečené holuby (fotorecept)

Autor receptu: marcel83

20 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Sádlo z holubov si nakrájame na malé kúsky a vyškvaríme.
  2. Cibuľu si nakrájame na drobno a opečieme do sklovita na vyškarenej masti.
  3. Nakrájame si na drobno vnútornosti (srdiečka, žalúdky a pečienky). Prihodíme k cibuli a orestujeme.
  4. Vychladnuté vnútornosti presypeme do misky. Nakrájame si pečivo na drobné kocky a nasucho opražíme.
  5. Opražené pečivo presypeme do misky, polejeme troškou mlieka a prehodíme, aby sa ho jemne pečivo napilo.
  6. Opečené kocky prisypeme k vnútornostiam, pridáme žĺtky, nasekanú pertžlenovú vňať a nadrobno nasekaný cesnak. Z bielkov si vyšľaháme hustú penu.
  7. Pridáme vyšľahané bielka a zľahka spolu premiešame. Naplníme holubov a naukladáme na pekáč. Pokoreníme a posolíme.
  8. Piekol som na 180°C asi hodinu. Niekoľko krát som holubov otočil. Potom som stiahol teplotu na 130°C a odokryté dopekal ešte 30 minút. Dĺžka prípravy veľmi závisí na veku holubov. Najlepšie je vyskúšať vidličkou mäso, či sa ľahko oddeľuje od kosti.