Foto: janocka84
K receptu som sa pôvodne dostala ako ku klasickým medovníčkom, ale keďže zdobenie nie je mojou silnou stránkou, urobila som pokus a medovniky som Zobraziť celý popisK receptu som sa pôvodne dostala ako ku klasickým medovníčkom, ale keďže zdobenie nie je mojou silnou stránkou, urobila som pokus a medovniky som naplnila plnkou, ktorú som videla niekde v telke a obalila som ich v čokoláde...a výsledok? Je to naša obľúbená vianočná maškrta už niekoľko rokov. Prvá várka sa väčšinou zje hneď po jej zhotovení, preto musím robiť ešte ďalšiu na vianočný stôl. Určite potešíte svoje chuťové poháriky.
Suroviny
Cesto na medovníky: | |
48 dkg |
|
18 dkg |
|
2 ks |
|
2-4 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
Plnka: | |
1 väčší balíček |
|
1 menší pohár |
|
1 dcl |
|
(čokoláda na varenie + kúsok Cery |
|
Postup
-
1
Zmiešame sypké prísady a potom pridáme zvyšné suroviny.
-
2
Hmotu miesime, až kým sa nám cesto poriadne nespojí. Trvá to trošku dlhšie, kým med poriadne neprejde všetkými sypkými prísadami, ale treba len trpezlivo miesiť. Vzniknuté cesto dáme do mikroténového sáčka a necháme 1deň v chlade.
-
3
Potom cesto vyvaľkáme na hladkej múke na hrúbku pod 5ml a pečieme pri 200°C asi 8-10 min na mastnom papiery.
-
4
Je dobré si pripraviť párny počet rovnakých vzorov a ak nie sú symetrické, treba ich piecť tak, aby nám pár sedel k sebe.
-
5
Na plnku si posekame piškóty na drobnú mrvaničku, polejeme rumom a primiešame marmeládu až nám vznikne hustejšia nátierka.
-
6
Tou natierame ochladnuté medovníčky. Natrieme vždy jeden a druhy oň prilepíme.
-
7
Následne pozliepané medovníčky obaľujeme v čokoláde - najskôr jednu stranu, poukladáme na fóliu kým čokoláda ztuhne a potom máčame druhú stranu.
-
8
Neľakajte sa, že sú medovníčky tvrdé keď ochladnú - ako náhle ich obalíte v čokoláde, najneskôr na druhý deň budú mekulinké.
Diskusia k receptu