Plnené kurča fotorecept

pivonka - fotkapivonka, 24. júna 2012
Plnené kurča (fotorecept)
Foto: pivonka

Už dávno som nerobila plnené kurča. Tentoraz nebolo vyhnutia.

5
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ls
4 ks (2-dňové)
2,5 dcl vlažné
1 - 2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Neviem, čím kŕmia kurčatá (a toto bolo slovenské), že sú čoraz väčšie (a čoraz tučnejšie). Keď som ho položila na váhu, malo 1,800 g. Voľba bola jasná - naplniť.

    Plnené kurča (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď plním kurča, tak ho vykostím. Je to piplačka, ale dá sa to, len treba mať trpezlivosť. Odrežem posledné dva články krídiel. Narežemi na prsiach a nožom postupne oddeľujem mäso od kostí.

    Plnené kurča (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykostím aj stehná a krídla a vtiahnem ich dnu. Z mäsa mám hotový plát a kosti, ktoré môžeme použiť do polievky.

    Plnené kurča (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravím si plnku. Staršie rožky pokrájam a zvlhčím mliekom. Na oleji si spením cibuľku (môžeme osmažiť aj slaninku, plnka má potom inú chuť) pridám pokrájanú kuraciu pečeň. Osolím (kuraciu pečienku môžeme soliť hneď), okorením, a pridala som aj bylinky.

    Plnené kurča (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Orestovanú pečeň pomeliem k rožkom.

    Plnené kurča (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridám vajíčka, posekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie. Premiešam.

    Plnené kurča (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäso osolím, plnku navrstvím na mäso

    Plnené kurča (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a zošijem. Posolím aj po vrchu. Je dobré korpus zviazať kuchynským motúzikom, ale mňa zradil, mala som už len malý zbytok.

    Plnené kurča (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do pekáča som dala aj pečiaci papier, aby sa mi kožka kurčaťa neprilepila na plech. Podlejem trochou teplej vody.

    Plnené kurča (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Asi po pol hodine pečenia kurča obrátim. Ku plnenému kurčaťu robievam ryžu, ale neodolala som a pridala aj trochu zemiakov a dobre som urobila, lebo pečené s kurčaťom, sú najlepšie.

    Plnené kurča (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

elekra
Krásne sa Ti podarilo toto plnené kura. Aj ja zvyknem vykostiť, len krídelká zvyknem nechať, odrežem len posledný článok (máme ich s dcérou radi) a pre vnučku nechávam aj stehienka "s rúčkou". Tie zas miluje ona.
mijaita
Krasne zpracovany recept. Vyzkousej priste nemacet rozky do mleka. Pouze pokrop maslem rozpustenym .Suche nasaknou stavu z masa a nadivka je o tridu vejs!
sracz
Teda @Pivonka milá ....... pekne "gramotne" zrealiizovaný a napísaný rcp_tík! Ty si určite moja krvná skupina a IQ kategória (samozrejme, myslím to v tom najsamlepšejšom slova zmysle = pozn. pre podžubovačov), pretože takto popísaný a nafotený postup mám najradšej. Vyskúšam aj odporúčanie @mijaita. Blahoželám a ďakujem za perfiš voňavú a "šmačnu" - chutnú - prácu!
modrykamen
Robím podobne, ale bez vykostenia, ale raz sa aj do toho musím pustiť. Najbližšie určite.
sora2
Dobrý nápad - vykostiť kurča a tak plniť, ďakujem, určite vyskúšam
evia
@pivonka , ty si asi profesne lekárkou, lebo takto zašité kurča, to je doslova ozdobný steh. stotožňujem sa so sracz, krásne nafotené, perfektná inšpirácia aj na vykosťovanie. ukladám do KK
palokuchki
Vykostene naplnene kurca je pochutka. Tiez to velmi dobre vyzera na tanieri. Ja tiez uz plnku nemacam mliekom. Len ju polejem mastou na ktorej som orestovala pecienku. Tiez davam do plnky este cesnak, majoranku a 1/2KL prasku do peciva. Plnka je potom pekne nadychana. Dobry napad s tym pecenim zemiakov. Na buduce to aj ja tak vyskusam.
sonulienka
Je to výborné tiež som sem na Varechu dala plnené vykostené kurča ale manžel ho tak vykostí, že ho ani nenareže tak to už prenechávam jemu ja zatiaľ robím plnku.
pivonka
Také krásne komentáre, veľmi ma potešili, ďakujem vám.
@mijaita , si mi nasadila chrobáka do hlavy. Koľko toho masla asi dávaš? Takže myslíš, že kurča pustí dosť šťavy, aby (spolu s tým maslom) zvlhčilo 4 rožky? To vieš, že vyšší level ma láka, určite nabudúce skúsim.
@sracz , ty naše slniečko, aký milý komenár. S tou rovnakou krvnou skupinou rada súhlasím. Vždy si s potešením prečítam či už tvoj recept, alebo iný príspevok, lebo mám rada tvoj optimizmus a pozitívny prístup.
@evia , takému komplimentu som sa musela zasmiať. "-))
@palokuchki , Tú pečienku pomeliem so všetkým činom, teda aj s cibuľkou, (niekedy slaninkou, ale tej nedávam veľa) a pridám aj olej, na ktorom sa orestovala. Ale vidím, že sa mám stále čo učiť. Napíšeš mi, koľko tuku asi dávaš? Bylinku k restovaniu pečienky pridávam tiež, (trochu to na fotke aj vidno) neviem, ako sa správne volá. Môj otec ju kedysi dávno nasadil na záhradku a hovoril, že to je balšam. Vonia krásne a ja ju v kuchyni hojne používam. Čo sa týka cesnaku - popravde, až tak mi nechutí (tu by sa veľa ľudí chytilo za hlavu) a je mi aj ťažký na žalúdok. Dávam len tam, kde je to nevyhnutné. Ale s tým práškom do pečiva najbližšie vyskúšam. Ďakujem tebe aj @mijaita za rady, vždy sa rada niečo naučím.
@medulienka , vidíš, aj ja sa mám ešte čo učiť,
pivonka
Kým som písala svoj obsiahly komentár, pribudli ďalšie dva, za ktoré tiež ďakujem.
@helca , som rada, že sa ti môj recpept páči.
@sonulienka , máš šikovného manžela a v kuchyni ti aspoň samej nie je smutno. Pozrela som si tvoj recept - ak máte radi pečienku, skús pridať podľa tohoto môjho receptu.
irenaw
pekne nafotené, popísané, výsledok vyzerá vynikajúco, mňam
alena45
ešte som nikdy nevykosťovala kura, ale toto vyzerá taaaak dobre a ľahko !
tatranka
Pekne,zrozumiteľne a ukážkovo spracovaný recept.Veru aj ja som vždy naplnila nevykostené kurča.Hoci som ho naplnila aj pod kožu,okolo stehien a do krídel,brucha.Potom nám už pripomínalo hus.Bolo ho bohate,ale toto je o inom.No tento krát ak príde na radu v jedálnom lístku urobím ho tak ako ty. Páči sa mi to.
pivonka
Dievčatá, ďakujem vám všetkým za milé slová.
@alenka , bez rešpektu vykosťuj, chce to len trpezlivosť. Ty si predsa skúsená kuchárka, pôjde to.
medovnicek
perfektný postup, veľmi sa mi takto pripravené kuriatko páči, ale problém je, že neviem vykosťovať kurča
pivonka
@medovn íček, ako som písala @alenke - chce to len trpezlivosť. Poslednú časť stehna po dĺžke narež až po prvý kĺb a kosť v kĺbe vylom. Trochu si tým uľahčíš. Keď stehno vtiahneš do vnútra, tak to nebude vadiť.
evanaaa
Páči sa mi tento recept, možno skúsim takto kurča vykostiť. Dobrá je aj slaninka v plnke, nedávam, ale aj to spravím tak, len miesto mlieka povarím v troche vody pol slepačieho bujónu, nechám trochu vychladnúť a tým zalievam rožky. Aj cubuľku si najprv popražím. len by som ešte to kurča trochu pokropilqa pred pečením olejom, ono tak mastné zas nie je. A vajce tiež delím, ž´tky do plnky a z bielkov sneh, je to tak lepšie. Nabudúce robím, kúpim tiež väčšie kura.
pivonka
Veľmi pekné komentáre, ďakujem za ne.
@evanaaa , cibuľku som popražila, keď som na ňu dávala restovať pečeň. Do rožkov, ako alternatívu mlieka, som už dostala tipy v reakciách a tvoj tiež stojí za vyskúšanie, rada inovujem. Poviem ti po pravde, to moje kurča malo tuku ozaj dosť a to som všetok dostupný v príprave odstránila. Pri pečení som polievala po vrchu výpekom. Dobre, že si mi pripomenula sneh, kedysi dávno som tak robila, asi sa k tomu vrátim.
anina6
no tiež som ešte neplnila vykostené kura, ale vyzerá to fakt veľmi dobre, určite to chutí vynikajúco, tak to musím skúsiť. držte mi palce.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
toto zboznujem,mama ho robieva,musim aj ja vyskusat!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia