Plnené kuracie stehná
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
Tento nápaditý a chutný recept pozostáva z jemných a šťavnatých kuracích stehien plnených syrom a zabalených v
slanine.
4 porcie |
20 minút príprava |
40-50 minút na 190 °C |
Postup
- Kuracie stehná opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme papierovými utierkami. Posypeme korením na kurča a votrieme do mäsa. Necháme postáť 30 minút.
- Každé namarinované stehno rozrežeme tak, že nôž vložíme do dutiny, ktorá ostala po odkostení a opatrne rozkrojíme.
- Mladú cibuľku nasekáme na väčšie kúsky a zmiešame so smotanovým syrom. Zmesou natrieme každé rozrezané stehno, zavinieme a obalíme v slanine. Na obalenie použijeme podľa potreby jeden až dva plátky slaniny.
- Obalené kuracie stehná vložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C po dobu 40-50 minút.
- Obalené plnené kuracie stehná podávame s čerstvým miešaným šalátom.