Plnené kuracie stehná

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Tento nápaditý a chutný recept pozostáva z jemných a šťavnatých kuracích stehien plnených syrom a zabalených v slanine.

4
porcie
20 minút
príprava
40-50 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná opláchneme pod tečúcou vodou a osušíme papierovými utierkami. Posypeme korením na kurča a votrieme do mäsa. Necháme postáť 30 minút.
  2. Každé namarinované stehno rozrežeme tak, že nôž vložíme do dutiny, ktorá ostala po odkostení a opatrne rozkrojíme.
  3. Mladú cibuľku nasekáme na väčšie kúsky a zmiešame so smotanovým syrom. Zmesou natrieme každé rozrezané stehno, zavinieme a obalíme v slanine. Na obalenie použijeme podľa potreby jeden až dva plátky slaniny.
  4. Obalené kuracie stehná vložíme do pekáča vystlaného papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C po dobu 40-50 minút.
  5. Obalené plnené kuracie stehná podávame s čerstvým miešaným šalátom.