Plnené kokosové pusinky (fotorecept)

Autor receptu: havino

Receptov na plnené kokosové pusinky tu veľa nie je. S piškótovým cestom som nenašla vôbec. Ja ich takto s piškótovým cestom pečiem 25 rokov. Viac nám chutia, ako s lineckým.

Suroviny

Postup

  1. miery plechu na moju piškotu 23 x 33 cm Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Premiestnime ho do nádoby, v ktorej ho budeme ohrievať a nadaľej šľahať nad parou s pridávaním cukru. Keď nám sneh píše, alebo kreslí a je na dotyk prsta prehriaty, odstavíme z pary a jemne, opatrne vmiešame kokosovú múčku.
  2. Zmesou si naplníme vrecko a na plech vytlačíme pusinky. Upečieme vo vyhriatej rúre na 110 C, cca 30 min, ku koncu sledujeme farbu vŕškov pusiniek, ak chytajú zlatistú farbu, je hotovo, vyberieme z rúry. Necháme chladnúť.
  3. Na krém si uvaríme z mlieka a pudingového prášku puding, necháme chvíľu chladnúť a do teplého vmiešame čokoládu. Ja som dala 52%. Necháme opäť vychladnúť. Zvlášť si vymiešame maslo izbovej teploty s cukrom, primiešame čokoládový puding a pár kvapiek rumu. Miérom prešľaháme do hladkého krému. Necháme opäť stuhnúť, vychladnúť, aby krém nebol riedky a čo najväčšie množstvo sa udržalo na piškóte.
  4. Medzi časom upečieme piškótu. Ja som piekla z 2 vajec, lebo som mala veľkosť L, ale môže byť aj z troch vajec. Ak budete piecť z 3 vajíčok, z každej suroviny pridať o jednu lyžicu naviac tiež. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne a zľahka do vaječnej peny zamiešame vlažnú vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva.Piškótu pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C. Vychladnutú piškótu potrieme džemom, ja som dala višňový džem a až potom vykrajujeme spodky pod pusinky. Nie je toľko natierania každej spodnej časti pod pusinky.
  5. Upečené a vychladnuté pusinky čakajú na plechu.
  6. No a už si len nájsť vhodný a rovnaký priemer vykrajovátka, alebo pohárika. Každý vykrojený kúsok piškóty potrieme krémom a nasadíme kokosovú pusinku, mierne zatlačíme.
  7. Ak nemáme dosť vychladený krém, dáme naplnené pusinky vychladnúť, okraje prečnievajúceho krému nožíkom zarovnáme a dáme stuhnúť do chladničky a až následne ich máčame v čokoláde. Necháme odkvapkať a uložíme do sucha a chladna. Krásne, pokojné a šťastné Vianoce priatelia vám želám. ♥