Plnené datle
Plnené datle

Malinovo-karamelové datle

siuuu - fotkasiuuu, 5. marca 2023
Malinovo-karamelové datle
Foto: siuuu

Jednoduchá, zdravšia a chutná maškrta. Ďalší z mojich tzv. recyklačných receptov. Zostalo mi po troche čerstvo urobeného malinového džemu a karamelového krému z Zobraziť celý popisJednoduchá, zdravšia a chutná maškrta. Ďalší z mojich tzv. recyklačných receptov. Zostalo mi po troche čerstvo urobeného malinového džemu a karamelového krému z iného pečenia, tak som ich takto využila...
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2023/03/malinovo-karamelove-datle.html

10 minút
príprava

Suroviny

podľa chuti




Postup

  1. 1

    Datle zhora narežeme a vyberieme kôstky. Džem aj krém si dáme do cukrárskeho vrecka (každý osobitne) a pomocou vrecka s malým otvorom plníme. Ja som dospodu dala džem, naň krém a ešte trošička džemu.

  2. 2

    Džem som si pripravila tak, že som rozvarila mrazené maliny s kvapkou vody a troškou cukru, zmes som následne prepasírovala, samozrejme komu nevadia zrniečka, nemusí pasírovať. Krém je v tomto prípade iba na slabučkom plameni roztopená jemná Lotus nátierka (označená je ako Spread), ktorá má výbornú chuť aj konzistenciu a dobre sa s ňou robí.

  3. 3

    Nakoniec som takto naplnené datle ozdobila tým, čo dom dal - chrumkavými kúskami, rozmrveným Lotus keksíkom, sušenými aj čerstvými malinami. Ale fantázii sa medze nekladú, takže každý podľa svojej chuti.

Diskusia k receptu

farbuska
Tvoj rukopis už poznám a teším sa na novú kuchársku/cukrársku inšpiráciu alebo ... niekedy len pekný pohľad s obdivom. Keď o presahuje moje schopnosti. Tento recept by som mala zvládnuť - vďaka za námet.
2x siuuu a sobon




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia