Plnené bravčové závitky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Umyté mäso pokrájame na 4 až 5 rezňov, ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme. Na pripravené rezne uložíme tenké plátky slaniny a kúsok olúpaného uvareného vajca, stočíme a spojíme špáradlami, Pripravené závitky opečieme v rozpálenej masti, trocha podlejeme horúcou vodou a udusíme domäkka.
  2. Mäkké závitky vyberieme a uložíme na teplé miesto. Do šťavy po dusení vlejeme mlieko, v ktorom sme rozšľahali múku, a za stáleho miešania povaríme. Nakoniec omáčku precedíme, ochutíme cukrom, octom a doplníme kôprom posekaným nadrobno.
  3. Na každú porciu mäsa poliateho omáčkou dáme PL sladkej smotany a podávame so žemľovou knedľou.