Plnená tekvica bravčovým mäsom

mracik9 - fotkamracik9, 25. júla 2012
Plnená tekvica bravčovým mäsom
Foto: mracik9

Vďaka susedke mám plný balkón uhoriek,cukiet a ešte aj inej zeleniny.Tak čo s tým,pozrela som do mrazaku čo zostalo namleté a bolo rozhodnuté,plnená cuketa Zobraziť celý popisVďaka susedke mám plný balkón uhoriek,cukiet a ešte aj inej zeleniny.Tak čo s tým,pozrela som do mrazaku čo zostalo namleté a bolo rozhodnuté,plnená cuketa a aby toho nebolo málo tak ešte k tomu cuketový koláčik.

8
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1/2 kg
1 krnček
1a1/2 čl
150 g
šalat:
1 ks
4 ks
3 ks
150 ml




Postup

  1. 1

    Cukety ošúpeme,rozkrojíme a vydlabeme.Umyjem a osolím,nechám ich trochu oddýchnuť.Medzitým si pripravím mleté bravčové mäsko do ktorého pridám cesnak,čierne korenie,soľ a čubricu,dôkladne to premiešam.Umytú ryžu pridám do mäsa,zamiešam a plním cukety.

    Plnená tekvica bravčovým mäsom  - obrázok 1
  2. 2

    Poukladám ich na plech,pridám jednú polievkovú lyžicu bravčovej masti,ja to mám tak radšej,prikryjem druhým plechom a pečiem asi pol hodinku.potom to odokryjem poukladám na cukety paradajky alebo polejeme kečupom,na to dám na pásiky pokrájaný syr a nechám ešte aspoň 15 minút zapiecť.

    Plnená tekvica bravčovým mäsom  - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa pečie cuketa, pripravím si šalátik,cibuľu,uhorky postrúhame zasypeme soľou aby pustili šťavu,ja ju vylievam,nerobí mi to potom problém.Potom do nich dáme kyslú smotanu a pokrájané paradajky,dochutíme kôprom.Necháme trochu odležať a môžeme podávať s pečenou cuketou.

    Plnená tekvica bravčovým mäsom  - obrázok 3
  4. 4

    No a nakoniec je tu ten sľubovaný koláčik,recept dodám nabudúce.

    Plnená tekvica bravčovým mäsom  - obrázok 4

Diskusia k receptu

hviezdickaz
Tak teda tekvica,ci cuketa? Oprav si nazov receptu :) Mimochodom,mali sme podobne chute,aj ja som vcera robila plnenu cuketu,ale nie mletym maskom ako ty :) Fajn recept.
mracik9
marijanka712,urobila som toho dosť,bude aj na zajtra,tekvice milujem na akýkoľvek spôsob
mracik9
hviezdickaz,tekvica či cuketa,myslím,že je to jedno,všetky sú tekvicovité,hlavne že nám chutia.
gordonko
@racik9 ... naozaj si do toho mletého dala NEuvarenú ryžu ???? ... lebo ked miešam na plnené papriky varý sa ryža do polomäkka
anka112
a čo je to tá čubrica? ďakujem za odpoveď :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia