Plnená tekvica bravčovým mäsom

Autor receptu: mracik9

Vďaka susedke mám plný balkón uhoriek,cukiet a ešte aj inej zeleniny.Tak čo s tým,pozrela som do mrazaku čo zostalo namleté a bolo rozhodnuté,plnená cuketa a aby toho nebolo málo tak ešte k tomu cuketový koláčik.

8
porcií
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cukety ošúpeme,rozkrojíme a vydlabeme.Umyjem a osolím,nechám ich trochu oddýchnuť.Medzitým si pripravím mleté bravčové mäsko do ktorého pridám cesnak,čierne korenie,soľ a čubricu,dôkladne to premiešam.Umytú ryžu pridám do mäsa,zamiešam a plním cukety.
  2. Poukladám ich na plech,pridám jednú polievkovú lyžicu bravčovej masti,ja to mám tak radšej,prikryjem druhým plechom a pečiem asi pol hodinku.potom to odokryjem poukladám na cukety paradajky alebo polejeme kečupom,na to dám na pásiky pokrájaný syr a nechám ešte aspoň 15 minút zapiecť.
  3. Kým sa pečie cuketa, pripravím si šalátik,cibuľu,uhorky postrúhame zasypeme soľou aby pustili šťavu,ja ju vylievam,nerobí mi to potom problém.Potom do nich dáme kyslú smotanu a pokrájané paradajky,dochutíme kôprom.Necháme trochu odležať a môžeme podávať s pečenou cuketou.
  4. No a nakoniec je tu ten sľubovaný koláčik,recept dodám nabudúce.