Foto: valeri
Ešte stále sa v záhrade nájdu cukety, tak som si jednu - vlastne len polovicu pripravila dnes k obedu, z druhej urobím zajtra Zobraziť celý popis Ešte stále sa v záhrade nájdu cukety, tak som si jednu - vlastne len polovicu pripravila dnes k obedu, z druhej urobím zajtra asi placky.
na 180 °C
Suroviny
1 ks Čerstvá |
|
trochu |
|
asi 5 ks v šupke varené |
|
1 ks |
|
trochu - podľa chuti |
|
|
|
posekaná |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
3 strúčiky prelisovaný |
|
1 ks väčšia |
|
Postup
-
1
Umytú cuketu prekrojiť pozdĺžne a lyžicou vybrať vnútro so zrniečkami. Popichať ju mierne vidličkou a pokvapkať sójovou omáčkou, položiť do suchého pekáča, prikryť alobalom a piecť asi 15-20 min, aby trochu zmäkla.
-
2
Medzitým som si postrúhala na hrubšom strúhadle uvarené zemiaky, salámu, pridala soľ, čierne korenie, vegetu, surové vajíčko a vňať, pokrájanú cibuľu a roztlačený cesnak. Už som ju plnila aj hríbovou plnkou, aj plnkou zo zelenej fazulky s vajíčkom, pridávam niekedy aj kukuricu z konzervy, strúhaný syr, alebo plnku, akú robím do kuraťa. Skrátka čo dom dá ... :-))
-
3
Vyberiem zmäknutú cuketu z rúry a naplním
-
4
Znovu do rúry asi na 1O min, už len zapiecť, aby sa vajíčko "zrazillo" a vrch bol do chrumkava.
- 5
Keďže nebol doma tvrdý syr, nastriekala som syr z črievka ešte na horúcu - hneď po vybratí z rúry a už len čakala kedy vychladne :-)).
- 6
Ako príloha môžu byť zemiačky pečené, napr. na pekáči spolu s cuketou ale ja som si dala k nej čerstvý chlieb, ktorý som upiekla ráno, a ktorý už bol akurát vychladnutý
- 5
K pečeniu chleba ma inšpiroval "Žemličkový chlieb", ktorý uverejnila @evusik 19.8.2011 a nájdeš ho v receptoch, len ja som do cesta pridala asi 5 v šupke uvarených a vychladnutých postrúhaných. zemiakov. Mam rada taký chlieb. Mne sa strašne páčil ten spôsob pečenia, že vlastne si z neho neodkrajujem ale trhám :-))
znovu som zamiesila na "trhací chlieb" tak ešte sa vrátim k tomu receptu, keď budeš dávať varené zemiaky ako ja, tak opatrne s vodou, lebo cesto od nich trochu zredne, aj tak je podľa mňa v recepte na Žemličkový chlieb veľa vody, mala som riedke cesto, musela som prisypať múku, tak množstvo vody zredukuj, ale inak je výborný.