Plnená paprika v paradajkovej omáčke

Autor receptu: mississka

Milujem toto jedlo a najmä keď je robené z domácich paprík :)

3-4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si ryžu. Kto nerobí sáčkovú, tak môže dať okolo 300-350g uvarenej klasickej ryže. Keď vychladne, pridáme k nej mleté mäso, 3 vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie. Zapneme si trúbu na 180°C, vymastíme si plech trochou oleja a poukladáme naň vytvarované gulky. Z tohto množstva mi vyšlo 10 guliek. A už len jemne zapečieme. Vôbec sa tak nebudú rozpadať. Kto si chce naplniť aj papriky tak tie nezapeká :)
  2. Medzitým si dáme do hrnca trochu oleja, PL hladkej múky a spravíme si záprašku. Pridáme paradajkový pretlak a paradajkovú šťavu. Ak je omáčka moc hustá, zriedime trochou vody. Privedieme do varu, pridáme 2 PL cukru, KL soli, nové korenie, čierne celé korenie, bobkový list, 4 umyté a vyčistené papriky. Ja ich neplním, u nás to nikto nemá rád tak ich dávam len poriadne vyvariť.
  3. Keď je paprika zvarená ja ju vyberám, keďže by mi to nikto nezjedol. Pridáme gule, povaríme a zalejeme smotanou na varenie v ktorej sme rozrobili 1PL hladkej múky. Podávame so zemiakmi alebo knedľou. Dobrú chuť :)