| 
	        
	        
	        
	        Plnená paprika so zajačím mäsom a pohánkouAutor receptu: redakcia PostupCibuľku pokrájame nadrobno a osmažíme na oleji do zlatista. Pridáme vykostené a na drobné kocky pokrájané zajačie mäso (môžeme použiť zajačie predné, ktoré je menej kvalitné a húževnaté) a spolu krátko podusíme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie a cesnak. Keď je mäso mäkké, pridáme pohánku, dobre premiešame a necháme 5 minút odstáť. Očistenú papriku naplníme hotovou zmesou a pečieme v rozpálenej rúre tridsať minút pri teplote 160 o C. NÁŠ TIP: Plnené papriky sú známe a obľúbené jedlo. Do plnky môžete použiť aj mleté bravčové mäso a predvarenú  ryžu. S králičím mäsom je však diétnejšia. Klasická plnená paprika sa podáva s rajčinovou omáčkou.
 |