Plnená paprika s ryžou a šošovicou

Autor receptu: alzbetty

Áno, verejne priznávam, som závislá na šošovici a jedlách podobných indickej kuchyni :D toto je také jednoduché nenáročné rýchle a vlastne aj zdravé, dá sa pripraviť myslím aj ako klasická plnená paprika v paradajkovej omáčke alebo zapiecť, ja som už nestíhala lebo to bol ďalší zo školských obedov čo som varila o šiestej ráno : D:D

Postup

  1. Všetko dávame podľa počtu stravníkov a uváženia :D najskôr uvaríme ryžu klasickým spôsobom, akým sme zvyknutí (trebárs dusenú, varenú vo vreckách...). Šošovicu namočíme aspoň na polhodinu do vody a potom uvaríme do polomäkka.
  2. Na troške oleja opečieme chilli, sezam, mleté biele korenie, kurkumu. Pridám šošovicu, trocha premiešame a pridáme uvarenú ryžu. Opekáme dochrumava a nakoniec pridáme nakrájané paradajky, zľahka prehrejeme.
  3. Papriky vydlabeme zo semienok a naplníme ryžovou zmesou. Môžeme ešte zapiecť, posypať syrom, pripraviť nejakú omáčku... fantázii sa medze nekladú :D