Plnená panenka s mangovým chutney

Autor receptu: radox1

Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie,často ho chrumká pri TV,tak som sa rozhodol,že ju prekvapím týmto jedlom pri spoločnej večeri.

4
porcie
20 minút
príprava
10-15 minút
na 160 °C

Postup

  1. Panenku ak treba odblaníme(zbytky odložíme do vývaru),a z jednej strany odrežeme koniec.Ostrým dlhým nožom urobíme do mäsa kapsu tak,aby sme neporušili okraje panenky,a neprešli nožom do druhého konca.Následne dobre naplníme pripravenou plnkou,koniec stiahneme,a dobre vyválame v ml. čiernom korení a soli.Dobre rozpálime panvicu a zároven si pripravíme rúru na 160°Do panvice vhodíme oriešok prepusteného masla,na vysokej teplote poopekáme panenku zo všetkých strán a následne panvicu s mäsom vložíme do rozhorúčenej rúry na 10,max 15 minút podla veľkosti panenky,ja som prispôsobil dĺžku pečenia kôli manželke,nakoľko nemá rada ružové,ja osobne max.10 minút.Je to individuálne,ale nikdy nespravte z panenky suchú pilinu dlhou tepelnou úpravou.
  2. Plnka: Zmes suš.ovocia namočíme do vody a konaku,necháme nabobnať aspon 3 hodiny,vodu zlejeme a tým odstránime prebytočnú sladkosť.Zmiešame s posekanými orechami a poriadne natlačíme panenku.
  3. Mangové chutney: Na prepustenom masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu,cesnak,chilli papričku,dumbier,nakrájané a dopredu namočené sušené mango,podlejeme asi 1dl vodou,a varíme do omáčkovej hmoty.dochutíme citr.štavou a soľou.
    Dobrú chuť.