Plnená panenka s mangovým chutney
Autor receptu: radox1
Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie,často ho chrumká pri TV,tak som sa
rozhodol,že ju prekvapím týmto jedlom pri spoločnej večeri.
4 porcie |
20 minút príprava |
10-15 minút na 160 °C |
Postup
- Panenku ak treba odblaníme(zbytky odložíme do vývaru),a z jednej strany odrežeme koniec.Ostrým dlhým nožom urobíme do mäsa kapsu tak,aby sme neporušili okraje panenky,a neprešli nožom do druhého konca.Následne dobre naplníme pripravenou plnkou,koniec stiahneme,a dobre vyválame v ml. čiernom korení a soli.Dobre rozpálime panvicu a zároven si pripravíme rúru na 160°Do panvice vhodíme oriešok prepusteného masla,na vysokej teplote poopekáme panenku zo všetkých strán a následne panvicu s mäsom vložíme do rozhorúčenej rúry na 10,max 15 minút podla veľkosti panenky,ja som prispôsobil dĺžku pečenia kôli manželke,nakoľko nemá rada ružové,ja osobne max.10 minút.Je to individuálne,ale nikdy nespravte z panenky suchú pilinu dlhou tepelnou úpravou.
- Plnka:
Zmes suš.ovocia namočíme do vody a konaku,necháme nabobnať aspon 3 hodiny,vodu zlejeme a tým odstránime prebytočnú sladkosť.Zmiešame s posekanými orechami a poriadne natlačíme panenku.
- Mangové chutney:
Na prepustenom masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu,cesnak,chilli papričku,dumbier,nakrájané a dopredu namočené sušené mango,podlejeme asi 1dl vodou,a varíme do omáčkovej hmoty.dochutíme citr.štavou a soľou.
Dobrú chuť.