Plnená hruška na smotane
Autor receptu: martinis
V tomto recepte budem odporovať tvrdeniu "nemiešaj hrušky s jablkami", keďže práve to
som urobil a spolu s kyslou smotanou vznikol veľmi chutný olovrant ;-)
Postup
- Jedno väčšie alebo dva menšie jablká si umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok a najemno nastúhame. Kyslú smotanu vymiešame s balíčkom vanilínového cukru.
- Nastrúhané jablká vmiešame do smotany a dobre premiešame.
- Väčšiu hrušku (alebo 2 menšie) si umyjeme, rozpolíme, zbavíme stonky, jadierok a dužinu vydlabeme lyžičkou. Takúto vydlabanú dužinu môžme taktiež primiešať do smotanovo - jablkovej zmesi.
- Do jamôk v hruškách dáme zopár sušených hrozienok a tie zalejeme pripravenou jablkovou zmesou. Zvyšnú zmes vylejeme na tanieriky a na ňu uložíme naplnené polovice hrušiek.
- Pripravený tanierik posypeme škoricou, sušenými hrozienkami a na každú hrušku dáme lyžičku brusnicového (alebo iného obľúbeného) kompótu. Tradične, takéto hrušky môžeme použiť i ako dezert. Bon apetit ;)