Plnená hruška na smotane

Autor receptu: martinis

V tomto recepte budem odporovať tvrdeniu "nemiešaj hrušky s jablkami", keďže práve to som urobil a spolu s kyslou smotanou vznikol veľmi chutný olovrant ;-)

2
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Jedno väčšie alebo dva menšie jablká si umyjeme, ošúpeme, zbavíme jadierok a najemno nastúhame. Kyslú smotanu vymiešame s balíčkom vanilínového cukru.
  2. Nastrúhané jablká vmiešame do smotany a dobre premiešame.
  3. Väčšiu hrušku (alebo 2 menšie) si umyjeme, rozpolíme, zbavíme stonky, jadierok a dužinu vydlabeme lyžičkou. Takúto vydlabanú dužinu môžme taktiež primiešať do smotanovo - jablkovej zmesi.
  4. Do jamôk v hruškách dáme zopár sušených hrozienok a tie zalejeme pripravenou jablkovou zmesou. Zvyšnú zmes vylejeme na tanieriky a na ňu uložíme naplnené polovice hrušiek.
  5. Pripravený tanierik posypeme škoricou, sušenými hrozienkami a na každú hrušku dáme lyžičku brusnicového (alebo iného obľúbeného) kompótu. Tradične, takéto hrušky môžeme použiť i ako dezert. Bon apetit ;)