Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou fotorecept

jack - fotkajack, 26. decembra 2017 10:21
Ďalšie recepty »
Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept)Foto: jack

Túto panenku (zajačika) robíme každý rok, práve v tento deň. Je to špecialitka môjho manžela.

40 min
príprava

Suroviny

1-2 ks
Klobásová zmes:
500 g
6 - 7 strúčikov
podľa chuti
1 balenie (slanina)
1 PL (maďarská)
1 KL
podľa chuti
Na vrch:
1 KL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Umyjeme si panenky.a odblaníme. (Ja neodblaňujem, manžel to chce také). Urobíme si dovnútra otvor po celej dĺžke, až do konca.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnku z mletého mäsa. Do mäsa dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, papriku. Premiešame.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Začneme plniť zajačika. Plnku sa snažíme dostať všade.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené zajačiky.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Konce z oboch strán, prichytíme špáradlom, aby nám nevytiekla šťava.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici si rozohrejeme olej a prudko na ňom mäso opečieme.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Preložíme na pekáč. Potrieme zmesou korenia červená mletá paprika, bravčové pečené, olej (nemusí byť). Podlejeme výpekom z mäsa.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zakryjeme alobalom a pečieme 15 minút.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Alobal odokryjeme, mäsko obložíme slaninkou teplotu stiahneme, dopekáme do ružova tak, aby sa nám prepiekla aj plnka. Občas rúru otvoríme a podlievame výpekom.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Šparádla odstránime ešte za horúca.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotový zajačik je výborný aj za tepla aj na studenú misu.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist