Bravčová panenka
Bravčová panenka

Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou fotorecept

jack - fotkajack, 26. decembra 2017
Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept)
Foto: jack

Túto panenku (zajačika) robíme každý rok, práve v tento deň. Je to špecialitka môjho manžela.

40 minút
príprava

Suroviny

1-2 ks
Klobásová zmes:
500 g
6 - 7 strúčikov
podľa chuti
1 balenie (slanina)
1 PL (maďarská)
1 KL
podľa chuti
Na vrch:
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umyjeme si panenky.a odblaníme. (Ja neodblaňujem, manžel to chce také). Urobíme si dovnútra otvor po celej dĺžke, až do konca.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnku z mletého mäsa. Do mäsa dáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, papriku. Premiešame.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Začneme plniť zajačika. Plnku sa snažíme dostať všade.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené zajačiky.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Konce z oboch strán, prichytíme špáradlom, aby nám nevytiekla šťava.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici si rozohrejeme olej a prudko na ňom mäso opečieme.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Preložíme na pekáč. Potrieme zmesou korenia červená mletá paprika, bravčové pečené, olej (nemusí byť). Podlejeme výpekom z mäsa.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zakryjeme alobalom a pečieme 15 minút.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Alobal odokryjeme, mäsko obložíme slaninkou teplotu stiahneme, dopekáme do ružova tak, aby sa nám prepiekla aj plnka. Občas rúru otvoríme a podlievame výpekom.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Šparádla odstránime ešte za horúca.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotový zajačik je výborný aj za tepla aj na studenú misu.

    Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Hezký receptík, jen mi není jasné, jestli manžel působí v kuchyni a nebo to řídí z gauče od telky?! Studenou mísu obloženou masem s masem bych s chutí otestovala! Letí pozdravení, krásné sváteční odpoledne, milá @Jack a celá rodino!
Ďakujem ti Haji.No pobavila si ma:-)Manžel to všetko pripravuje a ja asistujem:-D som hlavný ochutnávač:)))) tentokrát. Maj ešte pekný zvyšok dňa❤
Pozdravuj manžela, to má dobře vymyšlené a určitě si tuhle dobrůtku vyzkoušíme. Takové věci máme rádi. U nás byl vnuk s paní a poručili si kachničku, tak ji měli. Moc zdravíme.


Jack my sme robili túto dobrotu niekedy na zabíjačku ale namisto slaniny, ktorú ty dávaš,my sme to obaľovali v takej sieťke tukovej bolo to z čriev, bola to veľká dobrota...tak ako tvoja, ktorou si mi to pripomenula...
@Monty469 (28.12.2017 16:39)

Ďakujem pekne za komentík.Je to dobrotka;-)Mäso s mäsom.Veď ma poznáš-cestovinový šalát s mäsom a k tomu rezeň:DDD

Pridaj komentár k receptu: