Pletienka s kyslou smotanou od @egreska (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Tento recept je od našej @egreska , ja som zvolila malý rozdiel v množste , robila som z jeden a pol dávky , múke a veľkosti pletienky. Múku som z jednej dávky dala špaldová celozrnná hrubá (výborná) , polovicu dávky hrubá.Ostatné presne ako je v recepte od @egreska , samozrejme plus pol.

8
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Náhľad akú múku som použila.Je to kombinácia ako na grahamové pečivo , nám vyhovuje táto kombinácia , pre cukrovkára , s tou múkou sa cesto dobre spracovávalo. Kto chce robiť z hladkej múky , tiež nie je problém.
  2. Prísady , kvások , mlieko , vodu ,soľ,cukor, vyšlahám vajíčka s máslom pridám olej , zapracujem všetko do múky, vypracujem na hladko , ide to dosť rýchlo,lebo nedávam vajíčka nevyšľahané,nechám vykysnúť , na pomúčenej doske prepracujem,rozdelím na 4 bochniky , nechám ešte 10´ podkysnúť . Foto: vykysnutý bochník,
  3. Bochník som rozdelila na 4 menšie bochníky. Každý som rozdelila na polovicu , vyváľkala na závin (viď foto)natrela som vyšlahanou kyslou smotanou, zavinula , pritlačila kraje , splietla na pletienku.
  4. z každého bochníka dve pletienky , spolu ich bolo osem,
  5. Potrela vajíčkom, posypala kmínom , aj sézamovými semiačkami Foto : pred pečením . Pečiem na 160° , cc 55´minút
  6. Tento recept využijem , len nebudem robiť s plnkou pletienky , spravím rohlíky. Už sa teším . Ďakujem @egreska za super recept,hoci som si ho trochu upravila , ale si ma super navodila ako sa dá robiť z kysnutého.Tvoje nemajú chybu. Momentálne mám silnú virózu , tak som málo na PC.