Pletienka s kyslou smotanou od @egreska (fotorecept)
Autor receptu: jerica
Tento recept je od našej @egreska , ja som zvolila malý rozdiel v množste , robila som z jeden a pol dávky , múke a veľkosti pletienky.
Múku som z jednej dávky dala špaldová celozrnná hrubá (výborná) , polovicu dávky hrubá.Ostatné presne ako je v recepte od @egreska , samozrejme plus pol. Postup- Náhľad akú múku som použila.Je to kombinácia ako na grahamové pečivo , nám vyhovuje táto kombinácia , pre cukrovkára , s tou múkou sa cesto dobre spracovávalo.
Kto chce robiť z hladkej múky , tiež nie je problém.
- Prísady , kvások , mlieko , vodu ,soľ,cukor, vyšlahám vajíčka s máslom pridám olej , zapracujem všetko do múky, vypracujem na hladko , ide to dosť rýchlo,lebo nedávam vajíčka nevyšľahané,nechám vykysnúť , na pomúčenej doske prepracujem,rozdelím na 4 bochniky , nechám ešte 10´ podkysnúť .
Foto: vykysnutý bochník,
- Bochník som rozdelila na 4 menšie bochníky.
Každý som rozdelila na polovicu , vyváľkala na závin (viď foto)natrela som vyšlahanou kyslou smotanou, zavinula , pritlačila kraje , splietla na pletienku.
- z každého bochníka dve pletienky , spolu ich bolo osem,
- Potrela vajíčkom, posypala kmínom , aj sézamovými semiačkami
Foto : pred pečením . Pečiem na 160° , cc 55´minút
- Tento recept využijem , len nebudem robiť s plnkou pletienky , spravím rohlíky.
Už sa teším .
Ďakujem @egreska za super recept,hoci som si ho trochu upravila , ale si ma super navodila ako sa dá robiť z kysnutého.Tvoje nemajú chybu.
Momentálne mám silnú virózu , tak som málo na PC.
|