Plavnická roláda

Autor receptu: katka82

Veeeeľmi dobrá pochúťka!:-)) Lepší variant fašírok.

20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme plnku. Na panvicu dáme trocha oleja,prehrejeme na ňom sterilizovanú zeleninu(mrkva,hrach,kápia) a zalejeme ju 10 rozšľahanými vajcami a urobíme zeleninovú praženicu,ktorú necháme vychladnúť.
  2. Rohlíky pokrájame na kolieska a namočíme do vody,aby sa nasiakli.Potom ich poriadne vyžmíkame a pridáme k mletému mäsu.K mäsu ďalej pridáme 2 vajcia,roztlačený cesnak,soľ a čierne korenie podľa chuti a asi hrsť hladkej múky.Zmes poriadne vymiešame a rozdelíme na 2 časti.
  3. Pracovnú dosku posypeme strúhankou a z 1. polovice mäsovej zmesi vyvalkáme placku,asi na 2cm a na vyvaľkanô placku natrieme polovicu vychladnutej plnky a placku opatrne zvinieme ako roládu,preložíme na vymastený pekáč. Z 2.polovice mäsovej zmesi tiež urobíme roládu.
  4. Roládu ponatierame olejom a dáme do vyhriatej rúry,pečieme pri teplote 200°C asi 1-1,5 hodiny.Počas pečenia potierame rolády olejom.Po upečení necháme rolády trocha vychladnúť a krájame. Podávame so zemiakovou kašou a čalamádou.