Foto: cordis
pre celú rodinu :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
150 g |
|
150 g |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
1 ČL |
|
400 g |
|
Na pokvapkanie: | |
|
|
Na plnku: | |
500 ml |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
2 balíčky |
|
250 g |
|
150 g |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
3 plátky |
|
Postup
-
1
Príprava plnky: V 200ml mlieka rozmiešame polohrubú múku a solamyl. Zvyšné mlieko uvedieme do varu, pridáme rozmiešané mlieko s múkou a so solamylom a zo zmesi za stáleho miešania uvaríme kašu. Počas chladenia občas premiešame. Maslo vyšlaháme s práškovým a vanilínovým cukrom, nakoniec primiešame med. Po častiach pridávame vychladnutú kašu a spolu vyšlaháme. Nakoniec prilejeme rum, vmiešame napučenú želatínu a spolu premiešame.
- 2
Z masla, práškového cukru, vajec, preosiateho kakaa, kyp. prášku a múky vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti, ktoré natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Pláty uložíme na plechy vyložené papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečieme približne 10 minút. Po upečení budú pláty makké, preto ich z plechu dávame dole aj s papierom. Necháme vychladnúť (pláty po vychladnutí stuhnú).
- 3
3 vychladnuté pláty pokvapkáme rumom a necháme chvíľu odstáť. Potom ich potrieme plnkou a uložíme na seba. Prikryjeme 4. plátom, kt. pokvapkáme rumom a zvrchu polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Naplnený koláč necháme odstáť 6-8 hodín na chladnom mieste. Po stuhnutí posypeme strúhanou čokoládou alebo orechami a pokrájame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu