Pláty s medovou plnkou

Autor receptu: cordis

pre celú rodinu :)

20
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava plnky: V 200ml mlieka rozmiešame polohrubú múku a solamyl. Zvyšné mlieko uvedieme do varu, pridáme rozmiešané mlieko s múkou a so solamylom a zo zmesi za stáleho miešania uvaríme kašu. Počas chladenia občas premiešame. Maslo vyšlaháme s práškovým a vanilínovým cukrom, nakoniec primiešame med. Po častiach pridávame vychladnutú kašu a spolu vyšlaháme. Nakoniec prilejeme rum, vmiešame napučenú želatínu a spolu premiešame.
  2. Z masla, práškového cukru, vajec, preosiateho kakaa, kyp. prášku a múky vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na 4 časti, ktoré natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Pláty uložíme na plechy vyložené papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180 stupňov pečieme približne 10 minút. Po upečení budú pláty makké, preto ich z plechu dávame dole aj s papierom. Necháme vychladnúť (pláty po vychladnutí stuhnú).
  3. 3 vychladnuté pláty pokvapkáme rumom a necháme chvíľu odstáť. Potom ich potrieme plnkou a uložíme na seba. Prikryjeme 4. plátom, kt. pokvapkáme rumom a zvrchu polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Naplnený koláč necháme odstáť 6-8 hodín na chladnom mieste. Po stuhnutí posypeme strúhanou čokoládou alebo orechami a pokrájame.